mossagården

Din ekologiska butik på nätet!


Ekobutiken


Om Mossagården


Om näthandeln


Natur, ekologi och kretslopp


Våra odlare


Recept


Biffar och pajer


Efterrätter


Fisk, kyckling & kött


Grytor & gratänger


Grönsaker & rotfrukter


Pasta, potatis & ris


Sallader


Små & förrätter


Soppor


Såser & tillbehör


Filmer


Recept

Kyckling med citron, honung och rosmarin

(4 port)

 

4 kycklingfiléer
2 msk olivolja
rivet skal av 1 citron
1 pressad vitlöksklyfta
ca 1 tsk salt
nymalen svartpeppar
2 msk flytande honung
2 msk pressad citron
blad från 2 kvistar rosmarin
3-4 msk vatten
2 dl gröna ärtor

 

Platta ut filéerna lite med knuten hand. Blanda olja, rivet skal, vitlök, salt och peppar. Pensla marinaden över filéernas båda sidor. Hetta  upp en stor stekpanna och bryn filéerna och strö rosmarinblad. Häll vatten i pannan. Låt sjuda under lock några minuter på svagare värme tills kycklingen är klar. Skär gärna ett snitt för att kontrollera att köttet är utan rosa inslag. Servera med kokt, gärna pressad potatis och ärtor.


« Tillbaka  
Vecka 13, 2024

logga in?

användarnamn

lösenord


ny användare?
registrera dig här

glömt lösenord?
hämta det här


© Mossagården 2024, Sverige. Alla priser är inklusive moms i svenska kronor (SEK) om inget annat uppges.
Betallösning tillhandahållen av Stripe Powered by Stripe