mossagården

Din ekologiska butik på nätet!


Ekobutiken


Om Mossagården


Om näthandeln


Natur, ekologi och kretslopp


Våra odlare


Recept


Biffar och pajer


Efterrätter


Fisk, kyckling & kött


Grytor & gratänger


Grönsaker & rotfrukter


Pasta, potatis & ris


Sallader


Små & förrätter


Soppor


Såser & tillbehör


Filmer


Recept

Panerad palsternacka

(3-4 port)

 

2 stora palsternackor
1 ägg
1-2 dl ströbröd
0,5 dl vetemjöl (eventuellt)
Salt
Vit- eller svartpeppar

 

Detta är ett kanonrecept! Och ändå helt vegetariskt. Namnet får det inte direkt att vattnas i munnen, men denna rätt är godare än man skulle kunna tro. Den är lätt att göra och den är billig. Kan det bli bättre?

 

Tag ganska stora palsternackor och skala dem. Skiva i ca 3 mm tjocka skivor på längden. De yttersta små ändbitarna kan man frysa in och använda till något annat, t ex en soppa eller en gryta. Koka upp lite saltat vatten. Stoppa ned palsternacksskivorna i det kokande vattnet någon minut - tills de nästan helt har blivit liksom lite genomskinliga. De får inte koka för länge, för då blir de för lösa i konsistensen. Låt dem ånga av och svalna på ett fat. Panera palsternacksskivorna genom att doppa dem i ett uppvispat ägg och sedan i ströbröd (man kan också börja med att doppa dem i lite vetemjöl innan man doppar dem i äggvispet och ströbrödet). Klappa dem gärna lite, så att ströbrödet sitter bättre kvar. Stek dem genast några minuter på varje sida i smör på medelvärme. De ska bli gyllenbryna. Strax innan de är färdiga - salta och peppra på båda sidorna.  Vispa ihop en vitsås i stekpannan när alla palsternackorna är klara. Servera palsternackorna och såsen med potatis och en skiva citron. Färska grönsaker till. Vitt halvtorrt vin passar till.


« Tillbaka  
Vecka 16, 2024

logga in?

användarnamn

lösenord


ny användare?
registrera dig här

glömt lösenord?
hämta det här


© Mossagården 439, Sverige. Alla priser är inklusive moms i svenska kronor (SEK) om inget annat uppges.
Betallösning tillhandahållen av Stripe Powered by Stripe