mossagården

Din ekologiska butik på nätet!


Ekobutiken


Om Mossagården


Om näthandeln


Natur, ekologi och kretslopp


Våra odlare


Recept


Biffar och pajer


Efterrätter


Fisk, kyckling & kött


Grytor & gratänger


Grönsaker & rotfrukter


Pasta, potatis & ris


Sallader


Små & förrätter


Soppor


Såser & tillbehör


Filmer


Recept

Sallad på rödkål

 

Rödkål
Lite salt
Lite mer socker än salt
Lite vinäger
Lite mer olja än vinäger

 

Strimla salladskålen genom att skära igenom huvudet på tvären. Blanda ner dressingen. Enkelt och gott!

 

Salladskål är en viktig ingrediens i många orientaliska recept. Den är god stekt med en god sås. Eller stekt med kinasås som dressing. Man kan blanda salladskål i bladsalladen oför att "stadga upp" salladen. Eller koka med lök eller vitlök och servera som tillbehör till t ex skinka eller bacon. Mycket finstrimlad är det gott till tacos. Salladskål är även god att stuva. Använda grundrecepten och variera sedan med tillsatser som russin, persilja, pinjenötter, svamp eller tomater.


« Tillbaka  
Vecka 16, 2024

logga in?

användarnamn

lösenord


ny användare?
registrera dig här

glömt lösenord?
hämta det här


© Mossagården 2024, Sverige. Alla priser är inklusive moms i svenska kronor (SEK) om inget annat uppges.
Betallösning tillhandahållen av Stripe Powered by Stripe