mossagården

Din ekologiska butik på nätet!


Ekobutiken


Om Mossagården


Om näthandeln


Natur, ekologi och kretslopp


Våra odlare


Recept


Filmer


The Path

Sång för gång vandrar förbi Mossabaren den 5 september!


Peter Elmberg är ett namn vi känner igen sedan tidigare Mossagårdsfestivaler. Peter driver till vardags kurs- och retreatcentret Mundekulla gård, men har sin stora passion i musiken. Nu har han tagit en time-out från verksamheten på gården för att kunna hänge sig åt ett annat ambitiöst projekt tillsammans med musikern och körledaren Anders Nyberg. Deras gemensamma sångvandring "The Path" är nu på väg in på upploppet.

 

- Sedan den 22 april har vi vandrat ända från Trondheim! Vi har inte gått konstant, utan det har sammanlagt blivit 5-6 veckor, ett par mil varje dag. Längs med vägen har en mängd konserter och events ägt rum. Nu är vi nästan framme vid slutmålet Köpenhamn, berättar Peter.

 

Men först hinner paret med ett exklusivt stopp på Mossagården! Onsdag den 5 september kl. 19 kommer Peter och Anders att framföra egenskrivna låtar i mysiga Mossabaren. Framträdandet på Mossagården kommer att bli en mindre, mer intim tillställning än den pampiga avslutningen i Malmö och Köpenhamn:

 

- Vi kommer att lämna St. Olof på måndagen och vandrar sedan ner mot Mossagården. Det blir ingen kör den här gången, bara jag och Anders som framför våra låtar och berättar lite om vår vandring.

 

Syftet med "The Path" är att belysa existens, miljö och integration - tre viktiga frågor som lyfts upp bland annat genom ett samarbete med Svenska kyrkan, Svenska Naturskyddsföreningen och studieförbundet Sensus. Tillsammans vill ”The Path” utgöra den raka motsatsen till dagens samhälle där allting ska gå så snabbt hela tiden.

 

- Vi vill att folk ska stanna upp och reflektera. Vandringen är ett möte mellan sången och gången, ett uttryck för föreningen mellan himlen och jorden, kroppen och själen!

 


Onsdagen den 5 september kommer The Path till Mossagården i Veberöd. Med finns både Peter och Anders som berättar om vandringen och sjunger några sånger från vägen. Några andra medvandrare dyker också upp, bland annat Rebecka Hagerfors som sjunger och berättar om sitt arbete med Fridens Hus i Malmö. Vandringen avslutas helgen därpå med konsert på Stortorget i Malmö lördag 8/9 kl. 15.00 med uppföljning i S:t Petri kyrka kl 16.00.  Sista stopp blir Stefanskirke i Köpenhamn, där även solisterna Mikael Zifa Eriksson och Jennifer Ferguson uppträder och samtal förs av K.G. Hammar (f.d. ärkebiskop), Pär Holmgren (meteorolog) och Ifrah Hassan (pedagog). Läs mer om The Path på www.thepath.nu och www.peterelmberg.se.   

 

 

Alla är välkomna och det är kostnadsfritt. Caféet håller extraöppet och det går fint att beställa mat.

 
Vecka 40, 2023

logga in?

användarnamn

lösenord


ny användare?
registrera dig här

glömt lösenord?
hämta det här


© Mossagården 2023, Sverige. Alla priser är inklusive moms i svenska kronor (SEK) om inget annat uppges.
Betallösning tillhandahållen av Stripe Powered by Stripe