mossagården

Din ekologiska butik på nätet!


Ekobutiken


Om Mossagården


Om näthandeln


Natur, ekologi och kretslopp


Våra odlare


Recept


Filmer


Fruktträdsbeskärningskurs på Mossagården - 22/10 - 2023

Fruktträdsbeskärningskurs på Mossagården - 22/10 - 2023

Fruktträdsbeskärningskurs!

Vi kan glädjande nog berätta att Thony Elowsson kommer till oss söndagen den 22/10  kl. 10-16 för att hålla i en trädbeskärningskurs. Trädgårdscaféet håller öppet för kursdeltagarna dagen till ära! 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deltagarna kommer att instrueras av och arbeta tillsammans Thony och man får prova på hans sätt att beskära, parasollmetoden, som ger en godare, rikligare och mer lättplockad skörd på vackrare träd som är mindre i vägen för andra trädgårdsaktiviteter. Du får också tips och råd om naturenlig trädvård. Var och en får ta med sin egen sekatör och beskärningssåg men stegar kommer att finnas på plats. Vill man så kan man på plats köpa fruktträdsstegar, beskärningsredskap, trädstöd, bindgarn, sekatörhölster, sågar, ympknivar och ympvax m.m direkt av Thony och av honom väl utvald kvalitet.

 

Under kursen kommer fruktträden i vår trädgård att beskäras, äpple, päron, mullbär - och plommonträd, och det kommer också i utbildningssyfte att planteras ett nytt fruktträd så man kan lära sig mer om själva planteringen. Kursen varar i fem timmar med lunchpaus kl. 13.00-14.00 i trädgårdscaféet, som håller öppet dagen till ära. Även gårdsbutiken är öppen (som vanligt).


Max antal deltagande är 12 personer, eller 18 st men då kommer ytterligare en professionell trädbeskärningsinstruktör att vara med.

 

Kostnad inkl. mat och dryck är 700 kr. Det går fint att anmäla sig till oss via mejl, info(snabel-a)mossagarden.se, eller telefon 046-85544.

 

Hoppas att vi ses!

Ebba-Maria Olson, Mossagården

 

 

 

 

 

 

 

 
Vecka 40, 2023

logga in?

användarnamn

lösenord


ny användare?
registrera dig här

glömt lösenord?
hämta det här


© Mossagården 2023, Sverige. Alla priser är inklusive moms i svenska kronor (SEK) om inget annat uppges.
Betallösning tillhandahållen av Stripe Powered by Stripe