mossagården

Mossagårdens ekobutik - storhushåll


Den skånska ekologiska bonden i fokus!

Den skånska ekologiska bonden i fokus!

      

Den ekologiska maten väcker glädje men också åsikter och funderingar.

 

 *Ekobonden.se* är en ideell förening som vill verka kommunicerande mellan den ekologiska producenten och den ekologiska konsumenten i syfte att skapa en ekologisk utveckling. Tillsammans kan vi skånska ekologiska bönder skapa en opinion för den ekologiska maten.


Under parollen "leva äta tänka handla" vill vi sätta ljus på det mervärden som ekologisk odling innebär för odlare, konsument och framtida matproduktion. Dessa värden behöver ständigt lyftas fram i en värld där vi lätt blir förblindade av låga priser som då blir vår enda ledstjärna när vi handlar.

 

Som konsument är ditt handlande egentligen ett tydligt sätt att tala om för världen hur du vill att den ska se ut. Detta sker varken du vill det eller inte. Därför är det så viktigt att öka kontakten mellan odlare och "ätare". En kontakt som egentligen borde vara det naturligaste i världen. Tänk bara på hur gott det är att äta en sockerärta som en god vän har odlat. En liknande matglädje vill vi sprida till dem som handlar ekologiskt mat från ekobönder.

 

Genom möten mellan den ekologiska konsumenten och den ekologiska producenten vill vi samordna och utveckla regionen på ett ekologiskt, optimalt och nytränkande sätt. Genom att synas mer hoppas vi också på att vi kan inspirera fler odlare att ställa om till att ekologisk odling. Fler ekologiska odlare behövs om vi inte vill att importen av ekologiska varor skall ta över marknadsandelar.

 

Välkommen som medlem i föreningen!

 

www.ekobonden.se

 
Vecka 49, 2023

logga in?

användarnamn

lösenord


ny användare?
registrera dig här

glömt lösenord?
hämta det här


© Mossagården 2023, Sverige. Alla priser är inklusive moms i svenska kronor (SEK) om inget annat uppges.
Betallösning tillhandahållen av Stripe Powered by Stripe