Mossagården deltar med hampaglass i Grüne Woche
Mossagården deltar med hampaglass i Grüne Woche


🌱 Mossagården har kommit med i årets svenska landslag som representerar produkter som står för tradition och innovation! Här kommer vi presentera vår krämiga chokladhampaglass. Vi kommer även ha med vår populära hampaolja! Biologische Hanfprodukte ~ angebaut und verarbeitet in Schweden.
Mer information nedan. Nu kommer lite inspiration på tyska! 🌱😊🌟💛💚✨🌿 Biologische Hanfprodukte ~ angebaut und verarbeitet in Schweden. Mossagården
in Skåne liegt eingebettet zwischen ajestätischen Eichen, saftigen
Weideflächen, schönen Feuchtgebieten und blühenden emüsegärten. Der
Bauernhof baut seit 1985 biologisch an und startete 1998 Schwedens
ersten bonnementservice für frische, lokale Produkte. 2008 egann der
Bauernhof mit dem Anbau von Hanf. eute wird der Service fortgesetzt, und
Kunden in ganz Skåne genießen es, jede Woche frischegeliefert zu
ekommen. Mossagården arbeitet derzeit daran, neue eckereien in sein
Sortiment an Hanfprodukten ufzunehmen, das heute Öl, Kerne, Mehl, Käse
und iscreme umfasst. Hanf ist eine Pflanze, die in vielen
verschiedenen Bereichen verwendet werden kann, und sie eignet sich
hervorragend für den ökologischen Anbau in schwedischen Böden. 2025 nimmt Mossagården mit seinen Hanfprodukten an der Grüne Woche teil! Siehe Informationspapier zum Download in der rechten Spalte. 🌱😊🌟💛💚✨🌿 🌍 Den 17:e januari 2025 kommer Mossagården stå redo på Grüne Woche i Berlin att ta emot 300 000 besökare på den internationella livsmedels- och jordbruksmässan. Vi är utvalda av Jordbruksverket som
ett unikt livsmedelsföretag att representera Sveriges matkultur. Här
får vi ett tillfälle att presentera ekologiska hampalivsmedel -
lågprocessade, ekologiska mathantverk och med den krämiga hampaglassen i spetsen - producerade för en
internationell marknad. 🌱 Jordbruksverkets mål
med att finansiera denna satsning är att stärka bilden av Sverige som
livsmedelsexportör och unikt destinationsmål. Vi erbjuds en särskild
möjlighet att synliggöra oss som en kommande landsbygdsdestination med
sensoriska måltidsupplevelser - detta inom nya HAMPALADAN som i maj
kommer att öppna med ett alldeles eget hampacafé och med besökande
gästkockar för måltidsevents.
🌱 Svensk
mat och Sverige som destination står högt i kurs hos tyska konsumenter
och i år när Mossagården är med på Grüne Woche har vi ytterligare en
möjlighet att få testa den internationella marknaden och få direkt
återkoppling från konsumenterna kring våra ekologiska hampaprodukter.
Förberedelserna pågår redan för fullt för att få allt på plats till
invigningen då bland annat Jordbruksverkets Generaldirektör Christina Nordin och Sveriges ambassadör i Berlin Veronika Wand Danielsson kommer att inviga montern. Även landsbygdsministern Peter Kullberg kommer till paviljongen. 🌱
Det ger också en väldigt positiv effekt att knyta an till nya kontakter
för inspiration och det blir en bonus när en sådan utveckling startar
hos oss redan i förberedelserna på hemmaplan. För här pratar vi om
samverkan med succéföretag som Osterlenkryddor, Sakura Holmqvist/Skånsk Chili och många fler! 💞
😊 Vilken rivstart det kommer att bli på 2025! Vill ni vara med på vår resa - säg bara till!
💛 TACK för möjligheten till detta Camilla Bender Larson, Lena Ekman Tiltmann, Lina Galow med flera - ni är guld värda för mig!
Fotograf Fredrik Sederholm. Välkommen att ta kontakt med mig! Vänligast! Ebba-Maria Olson ebba-maria(at)mossabgarden.se / 070-3285544 https://www.linkedin.com/in/ebbamariaolson/
|