mossagården

Din ekologiska butik på nätet!


Ekobutiken


Om Mossagården


Om näthandeln


Natur, ekologi och kretslopp


Våra odlare


Recept


Filmer


Mossagården deltar med hampaosten i Grüne Woche

Mossagården deltar med hampaosten i Grüne Woche

 

🌱 Mossagården har kommit med i årets svenska landslag som representerar produkter som står för tradition och innovation! Här kommer vi presentera låg-processade, fermenterade, ekologiska och hantverksmässiga hampaostar, pizza-ost och cream cheese. Vi kommer även ha med Smoothiecykeln och vår populära hampaolja!


🌍 Den 19 januari 2024 kommer Mossagården stå redo på Grüne Woche i Berlin att ta emot 300 000 besökare på den internationella livsmedels- och jordbruksmässan. Vi är utvalda av Jordbruksverket som ett unikt livsmedelsföretag att representera Sveriges matkultur. Här får vi ett tillfälle att presentera ekologiska hampalivsmedel - lågprocessade, fermenterade, ekologiska mathantverk och med den i Innovation Awards prisvinnande hampaosten i spetsen - producerade för en internationell marknad. Vi kommer också att ha med oss Smoothiecykeln, ett stående populärt inslag under mässor och events, och gästerna kan cykla fram sina egna hampaproteinrika Smoothies, jovisst, förstås också med några droppar hampaolja i!

 

🌱 Jordbruksverkets mål med att finansiera denna satsning är att stärka bilden av Sverige som livsmedelsexportör och unikt destinationsmål. Vi erbjuds en särskild möjlighet att synliggöra oss som en kommande landsbygdsdestination med sensoriska måltidsupplevelser - detta inom nya HAMPALADAN som i maj kommer att öppna med ett alldeles eget hampacafé och med besökande gästkockar för måltidsevents.

🌱 Svensk mat och Sverige som destination står högt i kurs hos tyska konsumenter och i år när Mossagården är med på Grüne Woche har vi ytterligare en möjlighet att få testa den internationella marknaden och få direkt återkoppling från konsumenterna kring våra ekologiska hampaprodukter. Förberedelserna pågår redan för fullt för att få allt på plats till invigningen då bland annat Jordbruksverkets Generaldirektör Christina Nordin
och Sveriges ambassadör i Berlin Veronika Wand Danielsson
kommer att inviga montern.

🌱 Det ger också en väldigt positiv effekt att knyta an till nya kontakter för inspiration och det blir en bonus när en sådan utveckling startar hos oss redan i förberedelserna på hemmaplan. För här pratar vi om samverkan med succéföretag som Osterlenkryddor, Oh Mungood, Sakura Holmqvist/Skånsk Chili, Ocean Next, Lundabryggeriet, Petersborgs Gård och många fler! 💞

😊 Vilken rivstart det kommer att bli på 2024! Vill ni vara med på vår resa - säg bara till!

💛 TACK för möjligheten till detta Camilla Bender Larson, Lena Ekman Tiltmann, Lina Galow med flera - ni är guld värda för mig!

Fotograf Fredrik Sederholm.

 

Välkommen att ta kontakt med mig!

Vänligast! Ebba-Maria Olson

ebba-maria(at)mossabgarden.se / 070-3285544

https://www.linkedin.com/in/ebbamariaolson/ 

 
Vecka 29, 2024

logga in?

användarnamn

lösenord


ny användare?
registrera dig här

glömt lösenord?
hämta det här

Pressmeddelande 2024-01-11:

 

Prisvinnande nyheten hampaost till världens största mässa – över 300 000 besökare!

 

» pressmeddelande.pdf


© Mossagården 2024, Sverige. Alla priser är inklusive moms i svenska kronor (SEK) om inget annat uppges.
Betallösning tillhandahållen av Stripe Powered by Stripe