mossagården

Din ekologiska butik på nätet!


Ekobutiken


Om Mossagården


Om näthandeln


Natur, ekologi och kretslopp


Våra odlare


Recept


Filmer


Mossakunden Lena Olins tankar om ekologi

Lena Olin pratar med Ebba-Maria om ekologi.

Skådespelerskan Lena Olin har i flera år handlat hos oss och visar sitt stöd till ekologisk mat genom att helt gratis ställa upp på en liten kortfilm för Mossagården. Här delar hon med sig av tankar och funderingar om ekologisk mat och dess framtid.


Lena har länge varit en passionerad förespråkare av ekologisk mat och ser det som en självklarhet att kräva giftfri mat till sig själv och sin familj. I kortfilmen berättar hon om sitt engagemang, hur hon ser på framtiden och skillnaderna mellan USA och Sverige när det gäller de ekologiska trenderna. Hennes budskap är enkelt: genom att aktivt välja obesprutad mat och ställa krav, kan vi som konsumenter påverka butikernas sortiment.

 

Visa filmen - WMV (kräver Windows Media Player)

 

Visa filmen - QT (kräver Apple QuickTime)

 

 

 

 

Lena berättar bl.a. om när hon för första gången av Ängavallen fick reda på att Mossagårdens ekologiska butik finns. Hon berättar om hur hon ringer Mossagården och sedan direkt åker hit.
-"Och när jag ringde så vet jag att de blev lite...   ...så sa de att -'Det är inte så fantastiskt här.'" säger Lena om hur Mossagården i telefon ville tona ner butiken för henne, om hur familjen Olson inte vill att hon ska tro att deras lilla gårds- och nät-butik "är en lyxaffär".
Men Lena själv säger att;
-"...Och det är världens lyxaffär! För det första är det inspirerande för det är grönsaker och det är saker som man inte ens tänker på. Så är det för mig när jag går där och tittar och handlar..."

 

Lena berättar också om när hon börjar prenumerera på lådorna;
-"Och så började det här med de här lådorna"... ..."som jag tyckte var fantastiskt, och vad som var extra roligt det var att det alltid kom med någon överraskning. Någonting som man normalt inte lagar. För jag tror att de flesta människor är lite 'tomat och gurka'"...   ..."Alla de här andra spännande rotfrukterna och grönsakerna som man kan göra så fantasiskt mycket roligt med, det är kul att bli inspirerad till det också."

 

Vidare pratar Lena om vilka personer som aktivt söker upp och väljer ekologisk (och biodynamisk) mat. Om att ekonomin inte alltid är avgörande eftersom det ofta är studenter som väljer de ekologiska alternativen. Samt om skillnaderna mellan svenska och amerikanska konsumenters olika sätt att hantera sin konsumentmakt. Att man på det området kommit mycket längre i USA, och framför allt inom hennes yrkesområde, bland skådespelare.

 

För att höra hela Lenas samtal får du spela upp videofilmen.

 
Vecka 29, 2024

logga in?

användarnamn

lösenord


ny användare?
registrera dig här

glömt lösenord?
hämta det här


© Mossagården 2024, Sverige. Alla priser är inklusive moms i svenska kronor (SEK) om inget annat uppges.
Betallösning tillhandahållen av Stripe Powered by Stripe