mossagården

Din ekologiska butik på nätet!


Ekobutiken


Om Mossagården


Om näthandeln


Natur, ekologi och kretslopp


Våra odlare


Recept


Filmer


Jubileumsåret 2008 i backspegeln

Mossagården firade 10 år! ...bland annat.

För Mossagården har 2008 på många sätt präglats av framgång

och fest med firandet av 10-årsjubileum med våra grönsakslådor.

Vi har växt från ett litet enmansföretag till en webbutik med flera

tusen kunder som idag har ett närmast komplett utbud av ekolo-

gisk mat och andra varor! Kulmen var en tre dagar lång ekofest!


 

2008 - Ett år av kriser, och en ny ekologisk festival!

   De svarta rubrikerna har varit många. Media har utsett 2008 till krisernas år: klimatkris, livsmedelskris, finanskris... För Mossa-gården har året tvärt om på många sätt präglats av framgång och fest. Under året firade vi tioårsjubileum med våra grönsaks-lådor. Att verksamheten under dessa tio år har växt från ett litet enmansföretag till den webbutik med tusentals kunder som idag har ett närmast komplett utbud av ekologisk mat tyckte vi var värt att fira på många sätt. Bl.a. producerade vi en film om Mossagården som ligger ute på hemsidan och kulmen var natur-ligtvis den tre dagar stora ekologiska musikfestivalen i augusti som med artister som Thomas di Leva, Peter Wahlbeck och Louise Hoffsten förvandlade hela gården till en glad ekofest.

 

Klimatkrisen ledde också till en närmast lavinartad ökning av intresset för ekologisk mat.

    Och i takt med medias skriverier om klimatförändringarna slog vi nya kundrekord nästan varje vecka hela våren. Även Mossa-gården fick sin beskärda del av medias intresse. Bl.a. gjorde tv-programmet Sverige! ett reportage från festivalen som sändes under hösten och Mossagården belönades med Region Skånes Miljöpris. För mig personligen innebar året även en hel del spän-nande och roliga händelser. Under sommaren gick jag och min syster Hanna-Metta till final i Änglamarkspriset och vid prisutdel-ningen i oktober i Stockholm fick jag en av instiftarna till priset, Hans Alfredson, till bordet. När tidningen Hennes delade ut titlar till årets tio kvinnor – Carolina Gynning utsågs tex. till årets ”Extra allt” och Miss Li till ”Årets glädjespridare” - fick jag den tjusiga titeln ”Årets gräsrot” och när Kronprinsessan Viktoria kom till Turning Torso för att träffa 15 unga företagare var jag en av dessa 15 som fick äran att presentera mitt företag för henne. Jag fick också ett stipendium från Flory Gates fond Fred med Jorden som tacksamt gjorde att vår satsning på en egen biogasanläg-gning på Mossagården kunde accelerera.  

 

Väldigt roligt tycker jag också att det är att ha blivit invald i styrelsen för leaderområde ”Lundaland”!

   En förening för landsbygdsut-veckling som bl.a. kommer att fördela EU-pengar till olika projekt kring Lund, Kävlinge, Eslöv, Staffanstorp och Lomma. Men framförallt har året inne-burit att vi fortsätter att utveckla Mossagården för att bli så bra som möjligt på att producera och leverera ekologisk mat till våra kära kunder – och detta kommer vi givetvis att fortsätta med även när 2008 blir 2009.

 

   Ebba-Maria Olson, Mossagården

 

Tillbaka >>

 

 
Vecka 29, 2024

logga in?

användarnamn

lösenord


ny användare?
registrera dig här

glömt lösenord?
hämta det här


© Mossagården 2024, Sverige. Alla priser är inklusive moms i svenska kronor (SEK) om inget annat uppges.
Betallösning tillhandahållen av Stripe Powered by Stripe