mossagården

Din ekologiska butik på nätet!


Ekobutiken


Om Mossagården


Om näthandeln


Natur, ekologi och kretslopp


Våra odlare


Recept


Filmer


Region Skånes miljöpris 2008 till Mossagården

Region Skånes miljöpris 2008 till Mossagården

Region Skånes prestigefulla miljöpris delades ut till Mossagården under den första festivalen! Att valet föll på Mossagården är vi förstås väldigt stolta över. Prissumman på 50 000 kr går till att projektera en liten biogasanläggning, som skall värma gården.


På festivalen 2008, precis innan Louise Hoffstens spelning, delades Region Skånes prestigefyllda miljöpris ut till Mossagården!

Miljöpriset går till en person eller organisation som visat prov på förtjänstfulla insatser inom miljöområdet. Att valet detta år föll på Mossagården är vi förstås väldigt glada och stolta över. Prissumman på 50 000 kr gick till den blivande biogasanläggningen, som vi hoppas kommer att kunna färdigställa snart.

 

Motiveringen till val av pristagare år 2008 lyder: ”Mossagården Eko AB tilldelas Region Skånes Miljöpris 2008 för sitt engagemang för odling av ekologiska grönsaker, spridning av desamma över hela Skåne och vidare till andra delar av Sverige samt informationsinsatser kring nyttan med ekologiskt odlade grönsaker. Kämpaglöden bakom företaget visar att företagandet på landsbygden, med nya koncept, är en viktig faktor för hållbar utveckling, miljömedvetande och inte minst ökad folkhälsa.” 

 

 

... och så här säger Mossagården

Mossagården är ett familjeföretag som sedan 1987 har drivit ekologisk odling av grönsaker och rotfrukter i Skåne. Föräldrarna Marianne och Bengt Olson driver jordbruket, medan döttrarna Hanna-Metta och Ebba-Maria driver butikerna Morot & annat, och grönsaksprenumerationen via Internet. Sortimentet och kundkretsen ökar stadigt eftersom den nya näthandeln gör att ännu fler kunder hittar till Mossagården.

 

Hur känns det att få Region Skåne Miljöpris?

- Tack! Det är jätteroligt att få uppskattning för hårt arbete, när man tror så starkt på sin idé! Det är en verklig ära att få Region Skånes miljöpris och att något sådant här dyker upp i ens vardag, när man minst anar det, blir en extra krydda och en sporre att fortsätta.

Vad tror Du att utmärkelsen kommer att innebära för företaget?  
 - Vi jobbar ju hårt på att föra ut ett budskap om ett mer ekologiskt hållbart samhälle, och de ekologiska tankegångarna går igen i allt vi gör, bland annat i vår stundande festival som har två teman: hampa och biogas. Den främsta anledningen till det är att vi vill lyfta fram ett par av framtidens mest hållbara material- och energilösningar. För oss på mossagården betyder miljöpriset att fler uppmärksammar det vi jobbar för. Det känns oerhört roligt!

Har ni redan nu några planer för prissumman?
- Haha! Ja, som ekologisk odlare med ekologiskt lantbruk finns alltid plats för extra inkomster! Men pengarna som miljöpriset ger oss kommer att, liksom allt överskott från festivalen, gå direkt till investeringen av en biogasanläggning på gården.

 
Vecka 40, 2023

logga in?

användarnamn

lösenord


ny användare?
registrera dig här

glömt lösenord?
hämta det här


© Mossagården 2023, Sverige. Alla priser är inklusive moms i svenska kronor (SEK) om inget annat uppges.
Betallösning tillhandahållen av Stripe Powered by Stripe