mossagården

Din ekologiska butik på nätet!


Ekobutiken


Om Mossagården


Om näthandeln


Natur, ekologi och kretslopp


Våra odlare


Recept


Filmer


Prova på Smoothiecykeln!

Prova på Smoothiecykeln!

 

Den är snygg, skojig och riktigt klimatsmart! Har du mött vår Cykelsmoothie - en ekologisk dryck! Under årets Mossagårds-festival fanns det mer är bara musik- och kulturinslag att ta del av. Bland alla marknadsstånden - där ekologiska kläder och grönsaker trängdes med information om biogas - fanns det ett bås som pryddes av stora KRAV-flaggor. Och framför disken stod... en chockrosa damcykel. En udda syn, som blev ännu uddare när man upptäckte hushållsmixern som svetsats fast ovanför framhjulet.

 

Det handlade helt enkelt om en uppfinning - smoothiecykeln. Cykelns generator hade fästs vid en turbin som drev mixerns skärblad runt för varje cykeltramp. Festivalbesökarna kunde för en billig peng komponera ihop sin egen fruktdrink från smarriga KRAV-frukter och sedan själva mixa ihop den, med gammal hederlig benmuskelkraft. Kvinnan bakom idén är Mossagårdens sponsoransvariga Matlinah Omati.

 

- Vi använder så mycket elektricitet till en massa saker i vår vardag, utan att vi egentligen reflekterar över det. Tanken med "Smoothiecykeln" är att få besökaren att tänka efter lite, samtidigt som det är en kul grej, menar hon.

 

Smoothiecykeln kommer givetvis till användning även då det inte är Mossagårdsfestival.
Ni kan varje helg ni finna cykeln i Mossagårdens Trädgårdscafé som är öppet fre-sön 11-18.

 

Varmt välkomna!

 

 

Tillbaka >>

 

 

 
Vecka 49, 2023

logga in?

användarnamn

lösenord


ny användare?
registrera dig här

glömt lösenord?
hämta det här


© Mossagården 2023, Sverige. Alla priser är inklusive moms i svenska kronor (SEK) om inget annat uppges.
Betallösning tillhandahållen av Stripe Powered by Stripe