mossagården

Din ekologiska butik på nätet!


Ekobutiken


Om Mossagården


Om näthandeln


Natur, ekologi och kretslopp


Våra odlare


Recept


Filmer


Vägbeskrivning

Så här hittar ni hit!

Det bästa är naturligtvis att åka med en miljövänlig buss och sedan ta en härlig promenad till Mossagården som ligger i nord-östra Veberöd! Med bil åker ni på väg 11 mellan Dalby/Sjöbo, svänger in på Veberöds norra infart genom industriområdet, tar vänster i T-korsning och följer den slingrande vägen till oss! 

Vägbeskrivning med buss - Veberöd Östra:

   Mest ekologiskt åker du givetvis med Skånetrafiken. Hoppa av bussen vid hållplats "Veberöd Östra". Följ Hyacintvägen ner till T-kors, tag höger och följ Vallmovägen till el-central. Följ el-ljus-spåret norrut till en glänta och sedan ser du Mossagården, ca 15 minuters promenad. Denna väg är markerad med blå pilar på understa kartan på denna sida.

   Om busschauffören är snäll kan ni be att få gå av vid hållplats "Hasslemölla". Därifrån följer ni traktorspåren norrut bredvid hästhagen till oss (vi kallar den "tvättbrädevägen"), markerad med röda pilar på understa kartan. Detta alternativ är lättare att följa och tar lika lång tid.

 

Vid hållplats Veberöd Öster stannar Skåne-expressen nr 6 minst en gång/timme fredag och lördag ända till kl 2 på natten och varje halvtimme fram till ca 21. På söndagen är det dock varannan timme som gäller. Skåne-expressen nr 6 går mellan Lund och Sjöbo-Ystad. Från Malmö finns anslutnings-buss 174 till Dalby, som nästan alltid passar perfekt för byte till 6:an. Pendlingstid vardagar finns även buss 176 som kör direkt från Malmö till Veberöd. Kolla tiderna på www.skanetrafiken.se.


Ni kan även gå av bussen på hållplats "Försköningen".

   Det är härifrån som man kan åka gratis hästtaxi till och från Mossagårdsfestivalen för er som planerar besöka den. Härifrån följer ni bara Norra Järnvägsgatan som senare övergår i Mossagårdsvägen som efter några kurvor leder fram till oss. Denna enklaste men längsta väg är markerad med gröna pilar på understa kartan. 

 

Vägbeskrivning med bil från Malmö/Lund:

   Från Malmö (Yttre Ringvägen) är det c:a 2,5 mil att åka. Ni följer endast riksväg 11 som tar er ut via Staffanstorp mot Dalby där ni svänger höger i rondellen och fortsätter vidare till Veberöd.

   Från Lund (Gastölyckan) är det c:a 1,6 mil att åka. Ni kör sydöstra utfarten på riksväg 16 (Dalbyvägen) från industri-området Gastölyckan till och genom båda Dalby-rondellerna där vägen övergår till riksväg 11 och, som sagt, fortsätter till Veberöd.

   Ni kommer först till Veberöds västra infart som ni bara kör förbi och fortsätter c:a 2,4 km fram till den norra infarten ("mittenin-farten") där ni svänger in till höger genom industriområdet. Det är skyltat till oss från 11:an. Ni kör nu på Truckvägen genom industriområdet, över ett farthinder och in i en T-korsning där ni svänger vänster (det är skyltat). På denna väg kör ni snart över två farthinder till men fortsätter bara på vägen som slingrar lite och efter c:a 900 meter övergår till en grusväg vid en skarp högersväng. Sedan är det bara att fortsätta grusvägen fram till Mossagården. Vägen från riksväg 11 fram till Mossagården är markerad med vinröda pilar på de två understa kartorna.

 

Vägbeskrivning med bil från Sjöbo:

   Från Sjöbo (västra rondellen) är det c:a 12 km att åka. Ni följer bara den breddade och uppfräschade riksväg 11 västerut (mot Lund och Malmö) till Veberöd.

   Ni kommer först till Veberöds östra infart som ni bara kör förbi och fortsätter c:a 2,4 km fram till den norra infarten ("mittenin-farten") där ni svänger in till vänster genom industriområdet. Det är skyltat till oss från 11:an. Ni kör nu på Truckvägen genom industriområdet, över ett farthinder och in i en T-korsning där ni svänger vänster (det är skyltat). På denna väg kör ni snart över två farthinder till men fortsätter bara på vägen som slingrar lite och efter c:a 900 meter övergår till en grusväg vid en skarp högersväng. Sedan är det bara att fortsätta grusvägen fram till Mossagården. Vägen från riksväg 11 fram till Mossagården är markerad med vinröda pilar på de två understa kartorna.

 

OBS! Följ beskrivningen ovan med bil!

   Om ni kör m.h.a. GPS och den visar er in på väg 102 för att sen köra in på gården söderifrån så är det fel!!! Det är endast en stig (röda pilar på understa kartan nedan) som bara går att köra med traktor eller promenera och skall tas bort ur GPS-kartorna.

 

Parkering för bilar på Mossagården:

   Det finns markerad parkering på Mossagården. Vi är tacksam-ma om ni INTE kör upp med bilen på gården och till gårdsbutiken eftersom vi behöver vägarna och ytona att komma fram på med våra traktorer och andra fordon. Vi vill heller inte att ni parkerar bredvid vägen i backen upp mot gården då det förstör gräsmat-tan. Så snälla, ställ bilen nere på den markerade parkeringen!

   Under festivalerna har vi parkering och camping på betet på vänster sida om infartsvägen till Mossagården.

 

Hjärtligt välkomna!

 

 

 

 

Tillbaka >>

 
Vecka 40, 2023

logga in?

användarnamn

lösenord


ny användare?
registrera dig här

glömt lösenord?
hämta det här


© Mossagården 2023, Sverige. Alla priser är inklusive moms i svenska kronor (SEK) om inget annat uppges.
Betallösning tillhandahållen av Stripe Powered by Stripe