mossagården

Din ekologiska butik på nätet!


Ekobutiken


Om Mossagården


Om näthandeln


Natur, ekologi och kretslopp


Våra odlare


Recept


Biffar och pajer


Efterrätter


Fisk, kyckling & kött


Grytor & gratänger


Grönsaker & rotfrukter


Pasta, potatis & ris


Sallader


Små & förrätter


Soppor


Såser & tillbehör


Filmer


Recept

Räk- och laxsoppa

(4 port)

 

600 g laxfilé, skuren i 2 cm tärningar
3 dl torrt vitt vin
3 dl fiskbuljong (av tärning eller fond)
3 schalottenlökar, finhackade
0,5 msk pressad citronsaft
2 dl créme fraiche
100 g finstrimlade morötter & purjolök
1 msk smör
200 g skalade räkor
1 msk hackad gräslök
1 msk hackad persilja

 

Fräs de finstrimlade grönsakerna någon minut i lite smör i en kastrull utan att de tar färg. Ta upp grönsakerna och tillsätt vin, buljong, schalottenlök och citron i kastrullen. Koka upp och sjud tills drygt hälften av vätskan återstår. Rör ner crème fraiche och koka ytterligare ca 1 minut. Smaka av, kanske behövs det lite mer peppar eller pressad citron. Lägg ner laxen, lägg på locket, sänk värmen och sjud fisken försiktigt i ca 3 minuter. Fisken ska gärna ha lite rå kärna kvar. Blanda ner grönsakerna och räkor i soppan. Strö över gräslök och persilja. Servera med ett gott brytbröd.


« Tillbaka  
Vecka 13, 2025

logga in?

användarnamn

lösenord


ny användare?
registrera dig här

glömt lösenord?
hämta det här


© Mossagården 2025, Sverige. Alla priser är inklusive moms i svenska kronor (SEK) om inget annat uppges.
Betallösning tillhandahållen av Stripe Powered by Stripe