



















|
Recept
Räk- och laxsoppa
(4 port)
600 g laxfilé, skuren i 2 cm tärningar 3 dl torrt vitt vin 3 dl fiskbuljong (av tärning eller fond) 3 schalottenlökar, finhackade 0,5 msk pressad citronsaft 2 dl créme fraiche 100 g finstrimlade morötter & purjolök 1 msk smör 200 g skalade räkor 1 msk hackad gräslök 1 msk hackad persilja
Fräs de finstrimlade grönsakerna någon minut i lite smör i en kastrull utan att de tar färg. Ta upp grönsakerna och tillsätt vin, buljong, schalottenlök och citron i kastrullen. Koka upp och sjud tills drygt hälften av vätskan återstår. Rör ner crème fraiche och koka ytterligare ca 1 minut. Smaka av, kanske behövs det lite mer peppar eller pressad citron. Lägg ner laxen, lägg på locket, sänk värmen och sjud fisken försiktigt i ca 3 minuter. Fisken ska gärna ha lite rå kärna kvar. Blanda ner grönsakerna och räkor i soppan. Strö över gräslök och persilja. Servera med ett gott brytbröd.
« Tillbaka
|
|