



















|
Recept
Purjopaj
(5-6 port)
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
100 g smör
2 msk kallt vatten
Fyllning:
1 stor purjolök
2 ägg
100 g tärnad bacon (kan uteslutas)
2 dl mjölk
1 dl riven ost
Arbeta snabbt ihop ingredienserna till degen för hand eller i matberedare. Tryck ut degen i en pajform, ca 30 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i 10 minuter. Skölj och skär purjolöken i tunnar skivor. Låt baconet få lite färg i en tjockbottnad kastrull, tillsätt purjon och sänk värmen. Låt purjolöken bli glansig, rör under tiden. Lägg purjo och bacon i pajskalet. Rör samman ägg och mjölk, häll över detta fyllningen. Strö över ost. Grädda mitt i ugnen 30-40 minuter tills fyllningen stannat och ytan fått fin färg.
« Tillbaka
|
|
|