mossagården

Din ekologiska butik på nätet!


Ekobutiken


Om Mossagården


Om näthandeln


Natur, ekologi och kretslopp


Våra odlare


Recept


Biffar och pajer


Efterrätter


Fisk, kyckling & kött


Grytor & gratänger


Grönsaker & rotfrukter


Pasta, potatis & ris


Sallader


Små & förrätter


Soppor


Såser & tillbehör


Filmer


Recept

Morotskaka med glasyr

 

Morotskaka:

2,5 dl mjöl

2 tsk bakpulver

0,5 tsk kanel

0,5 tsk salt

2 dl olja

2,5 dl socker

2 st ägg

1,5 dl hackade nötter eller mandel

3,5 dl rårivna morötter

 

Glasyr:

3 msk smör

2 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

hett vatten

 

Detta är ett recept som vi har haft och bjudit på i butiker och på mässor. Den är god med naturell yoghurt, det har vi själv hittat på.

 

Sätt ugnen på 175°. Blanda mjöl med bakpulver, kanel och salt. Olja socker och ägg blandas och hälls i mjölblandningen. Blanda nötter och rårivna morötter och häll i blandningen. Grädda i ca 30 minuter. Börja under tiden med glasyren. Smält smöret till gyllenbrun färg och rör ner i florsockret. Tillsätt hett vatten 1 msk i taget till glasyren är av god bredbar konsistens. Smaksätt med vaniljsocker. Bred ut glasyren på kall kaka. Servera med yoghurt.


« Tillbaka  
Vecka 12, 2025

logga in?

användarnamn

lösenord


ny användare?
registrera dig här

glömt lösenord?
hämta det här


© Mossagården 2025, Sverige. Alla priser är inklusive moms i svenska kronor (SEK) om inget annat uppges.
Betallösning tillhandahållen av Stripe Powered by Stripe