



















|
Recept
Morotskaka med glasyr
Morotskaka:
2,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk kanel
0,5 tsk salt
2 dl olja
2,5 dl socker
2 st ägg
1,5 dl hackade nötter eller mandel
3,5 dl rårivna morötter
Glasyr:
3 msk smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
hett vatten
Detta är ett recept som vi har haft och bjudit på i butiker och på mässor. Den är god med naturell yoghurt, det har vi själv hittat på.
Sätt ugnen på 175°. Blanda mjöl med bakpulver, kanel och salt. Olja socker och ägg blandas och hälls i mjölblandningen. Blanda nötter och rårivna morötter och häll i blandningen. Grädda i ca 30 minuter. Börja under tiden med glasyren. Smält smöret till gyllenbrun färg och rör ner i florsockret. Tillsätt hett vatten 1 msk i taget till glasyren är av god bredbar konsistens. Smaksätt med vaniljsocker. Bred ut glasyren på kall kaka. Servera med yoghurt.
« Tillbaka
|
|
|