mossagården

Din ekologiska butik på nätet!


Ekobutiken


Om Mossagården


Om näthandeln


Natur, ekologi och kretslopp


Våra odlare


Recept


Biffar och pajer


Efterrätter


Fisk, kyckling & kött


Grytor & gratänger


Grönsaker & rotfrukter


Pasta, potatis & ris


Sallader


Små & förrätter


Soppor


Såser & tillbehör


Filmer


Recept

Rabarberkräm med butterscotch

(4 port)

 

Rabarberkräm:

1 kilo rabarberstjälkar

saften från en pressad apelsin

5 dl vatten

4 matskedar socker

2 dl grekisk yoghurt

2 teskedar hackade pistagenötter

 

Butterscotch:

100 gr strösocker

100 g smör

1 dl vispbar grädde

 

Butterscoth är en sorts knäck från England. Serveras bäst i ett avlångt drinkglas med en lång sked. Tips: Byt ut butterscotch mot vaniljsås. Enklare, men inte lika himmelskt!

 

Skölj rabarbern, avlägsna stjälkändarna och skär upp i 2 cm stora bitar. Blanda upp apelsinjuicen med 5 dl vatten, sockret och rabarbern i ett stekjärn (inte aluminium) och koka i 15 minuter tills det blivit mosigt. Låt det svalna och starta med butterscotchen. Värm upp sockret med 1 dl vatten i en kastrull tills vätskan är genomskinlig och klar. Tillsätt smöret och koka upp under omrörning tills det får en ljus, gyllenbrun färg. Låt det svalna i 5 minuter, tillsätt sedan grädden och rör om. Låt det svalna. Rosta de hackade pistagenötterna snabbt. Fyll glasen till 2/3 med rabarber, täck med ett tunt lager butterscotch och fyll resten av glaset med yoghurt. Strö över pistagenötter.


« Tillbaka  
Vecka 12, 2025

logga in?

användarnamn

lösenord


ny användare?
registrera dig här

glömt lösenord?
hämta det här


© Mossagården 2025, Sverige. Alla priser är inklusive moms i svenska kronor (SEK) om inget annat uppges.
Betallösning tillhandahållen av Stripe Powered by Stripe