



















|
Recept
Rabarberkräm med butterscotch
(4 port)
Rabarberkräm:
1 kilo rabarberstjälkar
saften från en pressad apelsin
5 dl vatten
4 matskedar socker
2 dl grekisk yoghurt
2 teskedar hackade pistagenötter
Butterscotch:
100 gr strösocker
100 g smör
1 dl vispbar grädde
Butterscoth är en sorts knäck från England. Serveras bäst i ett avlångt drinkglas med en lång sked. Tips: Byt ut butterscotch mot vaniljsås. Enklare, men inte lika himmelskt!
Skölj rabarbern, avlägsna stjälkändarna och skär upp i 2 cm stora bitar. Blanda upp apelsinjuicen med 5 dl vatten, sockret och rabarbern i ett stekjärn (inte aluminium) och koka i 15 minuter tills det blivit mosigt. Låt det svalna och starta med butterscotchen. Värm upp sockret med 1 dl vatten i en kastrull tills vätskan är genomskinlig och klar. Tillsätt smöret och koka upp under omrörning tills det får en ljus, gyllenbrun färg. Låt det svalna i 5 minuter, tillsätt sedan grädden och rör om. Låt det svalna. Rosta de hackade pistagenötterna snabbt. Fyll glasen till 2/3 med rabarber, täck med ett tunt lager butterscotch och fyll resten av glaset med yoghurt. Strö över pistagenötter.
« Tillbaka
|
|
|