



















|
Recept
Currykryddad tonfiskgryta
(4 port)
0,5-1 purjolök, ca 100 g
1-2 msk matfett
2 tsk curry
0,5 tsk paprikapulver
3 msk mjöl
3-4 dl fiskbuljong
2 burkar tonfisk á 185 g
1 burk ananas i skivor á 234 g
2 bananer
0,5 dl jordnötter
Skölj och skär purjolöken i 2-3 cm långa bitar. Värm matfettet i en kastrull och fräs löken lätt. Strö över currypulvret. Fräs ytterligare en stund, strö över mjölet och späd med buljongen. Koka 2-3 minuter. Vänd ner tonfisken, delad i bitar och ananasen skuren i mindre bitar. Koka upp och smaka av. Skala och skär bananerna i skivor. Lägg dem ovanpå. Grovhacka jordnötterna och strö dem över. Servera grytan med kokt ris och bröd.
« Tillbaka
|
|
|