mossagården

Din ekologiska butik på nätet!


Ekobutiken


Om Mossagården


Om näthandeln


Natur, ekologi och kretslopp


Våra odlare


Recept


Biffar och pajer


Efterrätter


Fisk, kyckling & kött


Grytor & gratänger


Grönsaker & rotfrukter


Pasta, potatis & ris


Sallader


Små & förrätter


Soppor


Såser & tillbehör


Filmer


Recept

Fisk i cidersås

(4 port)

 

1 tinat fiskblock, valfri fisk

2 morötter

1 palsternacka

1 liten purjolök

 

Cidersås:

4 dl vispgrädde

1,5 dl äppelcider

1 msk färskpressad citronsaft

0,5 fiskbuljongtärning

1 msk ljus maizenaredning

salt, peppar

 

Skala och strimla morötter och palsternacka fint. Strimla även purjolöken. Koka grönsakerna i lättsaltat vatten några minuter. Koka grädden till såsen tills ca 2,5 dl återstår. Tillsätt cider, citronsaft och buljongtärning och låt koka upp. Red av med maizenaredningen, som inte behöver röras ut i vatten. Sätt in fisken i ugnen 200° ca 15 minuter tills fisken är färdig. Servera med grönsakerna, kokt potatis och cidersåsen.


« Tillbaka  
Vecka 12, 2025

logga in?

användarnamn

lösenord


ny användare?
registrera dig här

glömt lösenord?
hämta det här


© Mossagården 9497, Sverige. Alla priser är inklusive moms i svenska kronor (SEK) om inget annat uppges.
Betallösning tillhandahållen av Stripe Powered by Stripe