



















|
Recept
Fisk i cidersås
(4 port)
1 tinat fiskblock, valfri fisk
2 morötter
1 palsternacka
1 liten purjolök
Cidersås:
4 dl vispgrädde
1,5 dl äppelcider
1 msk färskpressad citronsaft
0,5 fiskbuljongtärning
1 msk ljus maizenaredning
salt, peppar
Skala och strimla morötter och palsternacka fint. Strimla även purjolöken. Koka grönsakerna i lättsaltat vatten några minuter. Koka grädden till såsen tills ca 2,5 dl återstår. Tillsätt cider, citronsaft och buljongtärning och låt koka upp. Red av med maizenaredningen, som inte behöver röras ut i vatten. Sätt in fisken i ugnen 200° ca 15 minuter tills fisken är färdig. Servera med grönsakerna, kokt potatis och cidersåsen.
« Tillbaka
|
|
|