mossagården

Din ekologiska butik på nätet!


Ekobutiken


Om Mossagården


Om näthandeln


Natur, ekologi och kretslopp


Våra odlare


Recept


Biffar och pajer


Efterrätter


Fisk, kyckling & kött


Grytor & gratänger


Grönsaker & rotfrukter


Pasta, potatis & ris


Sallader


Små & förrätter


Soppor


Såser & tillbehör


Filmer


Recept

Fiskgratäng

(4 pers)

 

400 g torskfilé eller ännu hellre en icke utrotningshotad fisk

1 mangold

1 gul lök

3 dl mjölk

1 dl vitt vin eller fiskbuljong

2-3 msk maizena

1-2 msk riven parmesan

1 msk smör

0,5 tsk vitpeppar

1 tsk örtsalt

 

Sätt ugnen på 175°. Koka upp lite lättsaltat vatten. Dela mangolden mitt av och lägg i bladen. Sjud dem tills de mjuknat. Låt vattnet rinna av och lägg mangolden i en smord, eldfast form. Blanda mjölk, vin/fiskbuljong, salt och 2 dl vatten i en kastrull. Hacka löken och lägg i kastrullen tillsammans med fisken och koka i 5 minuter. Ta upp fisken och låt rinna av. Spara spadet. Lägg fisken ovanpå mangolden i formen. Rör ut maizena i fiskspadet, låt koka lite. Krydda och smaka av. Sila såsen över fisken. Strö över osten. Sätt in i ugnen i ca 10 minuter tills gratängen fått en ljusbrun färg. Serveras med fräsch sallad och tomat.


« Tillbaka  
Vecka 12, 2025

logga in?

användarnamn

lösenord


ny användare?
registrera dig här

glömt lösenord?
hämta det här


© Mossagården 2025, Sverige. Alla priser är inklusive moms i svenska kronor (SEK) om inget annat uppges.
Betallösning tillhandahållen av Stripe Powered by Stripe