



















|
Recept
Fiskgratäng
(4 pers)
400 g torskfilé eller ännu hellre en icke utrotningshotad fisk
1 mangold
1 gul lök
3 dl mjölk
1 dl vitt vin eller fiskbuljong
2-3 msk maizena
1-2 msk riven parmesan
1 msk smör
0,5 tsk vitpeppar
1 tsk örtsalt
Sätt ugnen på 175°. Koka upp lite lättsaltat vatten. Dela mangolden mitt av och lägg i bladen. Sjud dem tills de mjuknat. Låt vattnet rinna av och lägg mangolden i en smord, eldfast form. Blanda mjölk, vin/fiskbuljong, salt och 2 dl vatten i en kastrull. Hacka löken och lägg i kastrullen tillsammans med fisken och koka i 5 minuter. Ta upp fisken och låt rinna av. Spara spadet. Lägg fisken ovanpå mangolden i formen. Rör ut maizena i fiskspadet, låt koka lite. Krydda och smaka av. Sila såsen över fisken. Strö över osten. Sätt in i ugnen i ca 10 minuter tills gratängen fått en ljusbrun färg. Serveras med fräsch sallad och tomat.
« Tillbaka
|
|
|