mossagården

Din ekologiska butik på nätet!


Ekobutiken


Om Mossagården


Om näthandeln


Natur, ekologi och kretslopp


Våra odlare


Recept


Biffar och pajer


Efterrätter


Fisk, kyckling & kött


Grytor & gratänger


Grönsaker & rotfrukter


Pasta, potatis & ris


Sallader


Små & förrätter


Soppor


Såser & tillbehör


Filmer


Recept

Färsfylld savoykål

(4 port)

 

750 g savoykål

1 tsk salt per liter vatten

250 g köttfärs

0,5 tsk salt, peppar

lite ingefära

0,5 dl grädde

1 äggula

1 dl vatten

2-3 msk smör eller margarin

2-4 tomater

hackad persilja

100 g riven ost

 

Skölj kålhuvudet. Lägg det helt i kokande saltat vatten. Koka 10-15 minuter. Tag upp kålhuvudet, låt det rinna av och lägg upp det helt på ugnssäkert fat. Blanda färs, kryddor, grädde och äggula. Arbeta in vattnet. Skär av ett lock på kålhuvudet och för ner färsen mellan bladen. Lägg på locket. Lägg fettet i klickar över. Stek anrättningen i ugn ca 40 minuter. Ös under stektiden med fettet. Strö eventuellt över lite riven ost 10 minuter innan rätten beräknas vara färdig.


« Tillbaka  
Vecka 12, 2025

logga in?

användarnamn

lösenord


ny användare?
registrera dig här

glömt lösenord?
hämta det här


© Mossagården 2025, Sverige. Alla priser är inklusive moms i svenska kronor (SEK) om inget annat uppges.
Betallösning tillhandahållen av Stripe Powered by Stripe