



















|
Recept
Färsfylld savoykål
(4 port)
750 g savoykål
1 tsk salt per liter vatten
250 g köttfärs
0,5 tsk salt, peppar
lite ingefära
0,5 dl grädde
1 äggula
1 dl vatten
2-3 msk smör eller margarin
2-4 tomater
hackad persilja
100 g riven ost
Skölj kålhuvudet. Lägg det helt i kokande saltat vatten. Koka 10-15 minuter. Tag upp kålhuvudet, låt det rinna av och lägg upp det helt på ugnssäkert fat. Blanda färs, kryddor, grädde och äggula. Arbeta in vattnet. Skär av ett lock på kålhuvudet och för ner färsen mellan bladen. Lägg på locket. Lägg fettet i klickar över. Stek anrättningen i ugn ca 40 minuter. Ös under stektiden med fettet. Strö eventuellt över lite riven ost 10 minuter innan rätten beräknas vara färdig.
« Tillbaka
|
|
|