



















|
Recept
Kokoskyckling
1 kyckling, eller 4 kycklingklubbor olja till stekning 1 hackad gul lök 1 chilipeppar, strimlad 2 vitlöksklyftor, hackade 1 tsk ingefära 1 tsk curry 1 tsk salt 1 tsk socker 0,5 citron + rivet skal 2 msk tomatpuré 1 hönsbuljongtärning 1 burk kokosmjölk, 200 ml ev. lite mjölk
Hetta upp olja i en stekgryta. Lägg i lök, pepparfrukt, vitlök och kryddor. Rör om och fräs några minuter. Dela kycklingen i fyra delar och skär loss klubborna. Lägg i kycklingen och bryn bitarna. Tillsätt citronskal, tomatpuré, buljongtärning och kokosmjölk. Lägg lock på grytan och småputtra i 25-30 minuter. Späd ev. med lite vatten. Servera med ris och lite söt frukt, ex mango eller persika.
« Tillbaka
|
|