mossagården

Din ekologiska butik på nätet!


Ekobutiken


Om Mossagården


Om näthandeln


Natur, ekologi och kretslopp


Våra odlare


Recept


Biffar och pajer


Efterrätter


Fisk, kyckling & kött


Grytor & gratänger


Grönsaker & rotfrukter


Pasta, potatis & ris


Sallader


Små & förrätter


Soppor


Såser & tillbehör


Filmer


Recept

Senapsbakad fiskfilé på spenatbädd

(4 port)

 

1 paket spenat, 250 g
1 liten purjolök
smör
1 krm malen muskot
salt, vitpeppar
ca 600 g färsk eller tinad fiskfilé

Senapssås:
50 g smör
3 msk mjöl
4 dl mjölk
1 msk skånsk senap
salt, vitpeppar

 

Börja med såsen. Smält smöret i en kastrull. Rör ner mjölet och späd med mjölken, lite i taget. Koka såsen på svag värme i 5-10 minuter. Rör då och då. Tillsätt senapen. Smaka av med salt och peppar. Sätt ugnen på 200°. Skölj och strimla purjolöken. Fräs spenaten hastigt i smör. Blanda i purjolöken och muskoten. Smaka av med salt och peppar. Lägg spenaten och purjolöken i en smord ugnssäker form. Skär fiskfiléerna i portionsbitar. Salta och peppra och lägg dem på spenatbädden. Häll över såsen. Gratinera formen i mitten av ugnen i ca 30 minuter.


« Tillbaka  
Vecka 12, 2025

logga in?

användarnamn

lösenord


ny användare?
registrera dig här

glömt lösenord?
hämta det här


© Mossagården 9064, Sverige. Alla priser är inklusive moms i svenska kronor (SEK) om inget annat uppges.
Betallösning tillhandahållen av Stripe Powered by Stripe