3 schalottenlökar ca 100 g palsternacka 2 morötter 1 paprika 1-2 tsk riven färsk ingefära 1 burk kokosmjölk (400 ml) ca 1/2 tsk currypasta 1/2 tsk salt 1 vitlöksklyfta 2 msk fisksås ca 400 g laxfilé hackad persilja
Skala lök och rotfrukter. Skär löken i små klyftor, palsternackan i tärningar och morötterna i skivor. Dela och kärna ur paprikan. Skär den i cm-stora bitar. Rör ihop med currypasta och ca 1 dl kokosmjölk i en gryta. Tillsätt resten av kokosmjölken, salt, pressad vitlök och fisksås. Koka utan lock ca 5 min. Skär laxen i 3x3 cm stora bitar. Vänd ner dem i grytan och sjud tills laxen är nätt och jämt kokt, ca 5 min. Smaka av och tillsätt ev. mer currypasta och salt eller fisksås. Strö över persilja. Servera med jasminris eller nudlar.