mossagården

Din ekologiska butik på nätet!


Ekobutiken


Om Mossagården


Om näthandeln


Natur, ekologi och kretslopp


Våra odlare


Recept


Biffar och pajer


Efterrätter


Fisk, kyckling & kött


Grytor & gratänger


Grönsaker & rotfrukter


Pasta, potatis & ris


Sallader


Små & förrätter


Soppor


Såser & tillbehör


Filmer


Recept

Thailax i kokossås

(4 port)

 

3 schalottenlökar
ca 100 g palsternacka
2 morötter
1 paprika
1-2 tsk riven färsk ingefära
1 burk kokosmjölk (400 ml)
ca 1/2 tsk currypasta
1/2 tsk salt
1 vitlöksklyfta
2 msk fisksås
ca 400 g laxfilé
hackad persilja

 

Skala lök och rotfrukter. Skär löken i små klyftor, palsternackan i tärningar och morötterna i skivor. Dela och kärna ur paprikan. Skär den i cm-stora bitar. Rör ihop med currypasta och ca 1 dl kokosmjölk i en gryta. Tillsätt resten av kokosmjölken, salt, pressad vitlök och fisksås. Koka utan lock ca 5 min. Skär laxen i 3x3 cm stora bitar. Vänd ner dem i grytan och sjud tills laxen är nätt och jämt kokt, ca 5 min. Smaka av och tillsätt ev. mer currypasta och salt eller fisksås. Strö över persilja. Servera med jasminris eller nudlar.


« Tillbaka  
Vecka 12, 2025

logga in?

användarnamn

lösenord


ny användare?
registrera dig här

glömt lösenord?
hämta det här


© Mossagården 2025, Sverige. Alla priser är inklusive moms i svenska kronor (SEK) om inget annat uppges.
Betallösning tillhandahållen av Stripe Powered by Stripe