mossagården

Din ekologiska butik på nätet!


Ekobutiken


Om Mossagården


Om näthandeln


Natur, ekologi och kretslopp


Våra odlare


Recept


Biffar och pajer


Efterrätter


Fisk, kyckling & kött


Grytor & gratänger


Grönsaker & rotfrukter


Pasta, potatis & ris


Sallader


Små & förrätter


Soppor


Såser & tillbehör


Filmer


Recept

Wokad apelsinkyckling

(4 port)

 

4 kycklingfiléer, ca 500 g
4 msk tamari el annan kinesisk soja
2 morötter
ca 500 g broccoli
margarin eller smör
2 tsk maizenastärkelse
saft av 2 apelsiner
2 dl vatten

 

Koka ris till 4 personer. Skär kycklingfiléerna i strimlor och blanda med 2 msk av sojan. Skala och skär morötterna i tunna skivor (använd rivjärnets skiva) eller strimlor. Dela broccolin i små buketter. Fräs hälften av kycklingen i 2-3 minuter, ta upp och fräs resten och ta upp. Fräs grönsakerna några minuter under omrörning. Rör samman apelsinsaft med 2 msk soja och 2 msk maizena. Lägg kycklingen i pannan, häll på apelsinsaft och vatten. Låt sjuda ett par minuter. Smaka av och servera med ris och skivad apelsin.


« Tillbaka  
Vecka 12, 2025

logga in?

användarnamn

lösenord


ny användare?
registrera dig här

glömt lösenord?
hämta det här


© Mossagården 2025, Sverige. Alla priser är inklusive moms i svenska kronor (SEK) om inget annat uppges.
Betallösning tillhandahållen av Stripe Powered by Stripe