mossagården

Din ekologiska butik på nätet!


Ekobutiken


Om Mossagården


Om näthandeln


Natur, ekologi och kretslopp


Våra odlare


Recept


Biffar och pajer


Efterrätter


Fisk, kyckling & kött


Grytor & gratänger


Grönsaker & rotfrukter


Pasta, potatis & ris


Sallader


Små & förrätter


Soppor


Såser & tillbehör


Filmer


Recept

Blomkålsstuvning med panerade morotsbiffar

(4 port)

 

500-750 g blomkål
0,5 tsk salt till 0,5 l vatten
3 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 msk smör
salt, peppar
ev. muskotnöt
persilja
3-4 morötter
salt
mjöl
ägg
ströbröd

 

Bryt blomkålen i buketter och skär stocken i små bitar. Mät upp vatten så att den nätt och jämnt täcker blomkålen. Lägg i salt och låt koka tills den nästan blir mjuk, ca 5-10 minuter. Häll av spadet och låt kålen rinna av. Rör ut mjölet med lite av mjölken i en kastrull, tillsätt resten av mjölken och fettet. Koka upp under omrörning och koka 3-4 minuter. Smaksätt med salt och peppar, ev också lite riven muskot. Lägg i den avrunna kålen och värm stuvningen. Klipp över lite persilja. Servera med morotsbiffar: Skala morötterna och skär dem på längden, 0,5-1 cm tjocka. De ska bli platta för att paneras. Förväll morötterna i saltat vatten ca 5 minuter. Låt rinna av. Doppa dem i mjöl, ägg och sist ströbröd. Stek dem i en upphettad stekpanna på båda sidorna. Mums filibabba!


« Tillbaka  
Vecka 12, 2025

logga in?

användarnamn

lösenord


ny användare?
registrera dig här

glömt lösenord?
hämta det här


© Mossagården 9303, Sverige. Alla priser är inklusive moms i svenska kronor (SEK) om inget annat uppges.
Betallösning tillhandahållen av Stripe Powered by Stripe