



















|
Recept
Gryta med marockansk touche
(4-5 port)
4 msk smakrik olivolja 2 små morötter i bitar 3 medelstora potatisar i bitar 2 rejäla klyftor vitlök, grovt hackade 2 små gula lökar, skurna i halvor 1 gul paprika, hackad 4 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning 1 dl torrt vitt vin 1 burk tomater i bitar, 400 g 0,5- 1 tsk salt 1-2 krm svartpeppar 2 msk tomatpuré 1 krm harissa (marockansk chili på burk) eller efter smak 0,5 dl hackad spenat
Värm olivoljan i en stor gryta och börja med att fräsa grönsakerna i 5 minuter. Häll på vatten, buljongtärning, vin, tomathack, salt, peppar, tomatpuré och harissa. Koka i 10 minuter, tills grönsakerna är mjuka med lätt tuggmotstånd. Smaka av med peppar, salt och ev. mer harissa. Strö över lite hackad spenat vid serveringen (eller lite mynta).
« Tillbaka
|
|