mossagården

Din ekologiska butik på nätet!


Ekobutiken


Om Mossagården


Om näthandeln


Natur, ekologi och kretslopp


Våra odlare


Recept


Biffar och pajer


Efterrätter


Fisk, kyckling & kött


Grytor & gratänger


Grönsaker & rotfrukter


Pasta, potatis & ris


Sallader


Små & förrätter


Soppor


Såser & tillbehör


Filmer


Recept

Gryta med marockansk touche

(4-5 port)

 

4 msk smakrik olivolja
2 små morötter i bitar
3 medelstora potatisar i bitar
2 rejäla klyftor vitlök, grovt hackade
2 små gula lökar, skurna i halvor
1 gul paprika, hackad
4 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl torrt vitt vin
1 burk tomater i bitar, 400 g
0,5- 1 tsk salt
1-2 krm svartpeppar
2 msk tomatpuré
1 krm harissa (marockansk chili på burk) eller efter smak
0,5 dl hackad spenat

 

Värm olivoljan i en stor gryta och börja med att fräsa grönsakerna i 5 minuter. Häll på vatten, buljongtärning, vin, tomathack, salt, peppar, tomatpuré och harissa. Koka i 10 minuter, tills grönsakerna är mjuka med lätt tuggmotstånd. Smaka av med peppar, salt och ev. mer harissa. Strö över lite hackad spenat vid serveringen (eller lite mynta). 


« Tillbaka  
Vecka 12, 2025

logga in?

användarnamn

lösenord


ny användare?
registrera dig här

glömt lösenord?
hämta det här


© Mossagården 2025, Sverige. Alla priser är inklusive moms i svenska kronor (SEK) om inget annat uppges.
Betallösning tillhandahållen av Stripe Powered by Stripe