mossagården

Din ekologiska butik på nätet!


Ekobutiken


Om Mossagården


Om näthandeln


Natur, ekologi och kretslopp


Våra odlare


Recept


Biffar och pajer


Efterrätter


Fisk, kyckling & kött


Grytor & gratänger


Grönsaker & rotfrukter


Pasta, potatis & ris


Sallader


Små & förrätter


Soppor


Såser & tillbehör


Filmer


Recept

Höstgryta med lamm och svamp

(4 port)

 

500 g benfritt, magert lammkött
1 msk margarin
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk vetemjöl
2 dl buljong
250 g svamp
1 dl matlagningsgrädde
1 purjolök
1 msk madeira
1-2 tsk soja

 

Skär köttet i två cm stora tärningar och bryn det i hälften av matfettet i en gryta. Salta och peppra. Strö över mjölet och späd med buljong. Låt småkoka ca 20 minuter eller tills köttet är nästan klart. Ansa och dela svampen i bitar och fräs den i resterande matfett. Lägg ner i grytan och tillsätt grädden. Låt koka ca 10 minuter. Skiva purjolöken och lägg i den mot slutet. Tillsätt madeira och soja. Servera med potatismos och lättkokta morötter.


« Tillbaka  
Vecka 13, 2025

logga in?

användarnamn

lösenord


ny användare?
registrera dig här

glömt lösenord?
hämta det här


© Mossagården 2025, Sverige. Alla priser är inklusive moms i svenska kronor (SEK) om inget annat uppges.
Betallösning tillhandahållen av Stripe Powered by Stripe