mossagården

Din ekologiska butik på nätet!


Ekobutiken


Om Mossagården


Om näthandeln


Natur, ekologi och kretslopp


Våra odlare


Recept


Biffar och pajer


Efterrätter


Fisk, kyckling & kött


Grytor & gratänger


Grönsaker & rotfrukter


Pasta, potatis & ris


Sallader


Små & förrätter


Soppor


Såser & tillbehör


Filmer


Recept

Färslåda i långpanna

(6 port)

 

500 g mangold
2 dagsgamla brödskivor
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 morot
1 msk smör
1 kg blandfärs eller quornfärs
2-3 ägg
1 msk pressad citronsaft
mejram, rosmarin och timjan
1 msk paprikapulver
salt, peppar
3 dl vispgrädde eller crème fraiche
200 g riven parmesan
3 äggulor

 

Sätt ugnen på 175°. Avlägsna grova stjälkar och skölj mangoldbladen. Ånga de blöta bladen under lock tills de mjuknat. Låt den rinna av i en sil och pressa ur överflödig vätska. Blötlägg brödet i ljummet vatten. Hacka schalottenlöken och vitlöken fint och riv moroten. Smält smöret i en stekpanna, låt grönsakerna puttra en stund i smöret och låt dem sedan svalna något. Arbeta samman köttfärsen-/quornfärsen med mangolden, det blötlagda brödet, grönsakerna, äggen, citronsaften, örterna och kryddorna till en jämn smet och lägg den i en smord långpanna. Grädda färsen ca 20 minuter mitt i ugnen. Blanda grädden, den rivna osten och äggulorna. Häll blandningen över färsen och minska ugnsvärmen 150°. Grädda rätten ytterligare ca 15 minuter tills ytan blivit gyllenbrun. Skär färsen i sneda rutor och servera rätten varm direkt ur pannan. Servera en blandad sallad till. 


« Tillbaka  
Vecka 12, 2025

logga in?

användarnamn

lösenord


ny användare?
registrera dig här

glömt lösenord?
hämta det här


© Mossagården 2025, Sverige. Alla priser är inklusive moms i svenska kronor (SEK) om inget annat uppges.
Betallösning tillhandahållen av Stripe Powered by Stripe