mossagården

Din ekologiska butik på nätet!


Ekobutiken


Om Mossagården


Om näthandeln


Natur, ekologi och kretslopp


Våra odlare


Recept


Biffar och pajer


Efterrätter


Fisk, kyckling & kött


Grytor & gratänger


Grönsaker & rotfrukter


Pasta, potatis & ris


Sallader


Små & förrätter


Soppor


Såser & tillbehör


Filmer


Recept

Ugnsbakad squash

 

1 squash
smör
rivet skal av 2 citroner och saft av 1 citron
80-100 g parmesan
1 tsk salt, 1/2 tsk svartpeppar
3 dl vispgrädde

 

Sätt ugnen på 190°. Smöra en ugnsfast form. Skär squashen i 4 delar, dela varje del i 3 delar. Blanda citronskal med 40-50 g parmesan + salt och peppar. Lägg squashbitarna i formen, häll på citronsaften och strö över ostblandningen. Klicka över smör. Täck och ställ in i ugnen ca 30 minuter. Ta av folien, häll på grädden och resten av parmesanosten. Ställ tillbaka i ugnen ytterligare 15 minuter. Passar till couscous, apelsinbitar och russin.


« Tillbaka  
Vecka 13, 2025

logga in?

användarnamn

lösenord


ny användare?
registrera dig här

glömt lösenord?
hämta det här


© Mossagården 2025, Sverige. Alla priser är inklusive moms i svenska kronor (SEK) om inget annat uppges.
Betallösning tillhandahållen av Stripe Powered by Stripe