mossagården

Din ekologiska butik på nätet!


Ekobutiken


Om Mossagården


Om näthandeln


Natur, ekologi och kretslopp


Våra odlare


Recept


Biffar och pajer


Efterrätter


Fisk, kyckling & kött


Grytor & gratänger


Grönsaker & rotfrukter


Pasta, potatis & ris


Sallader


Små & förrätter


Soppor


Såser & tillbehör


Filmer


Recept

Ugnsomelett

(4 port)

 

2 morötter, skurna i små tärningar
2 potatisar, skurna i små tärningar
6 ägg
ca 1 hg riven ost, gärna parmesan
ca 1 dl skivad purjo
ca 100 g strimlad mangold
1 tsk örtsalt

 

Förkoka morot och potatis i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Vispa äggen lätt i en skål, rör ner de avrunna förkokta morötterna och potatisen, riven ost, purjo, mangold och örtsalt. Häll smeten i en smord ugnsfast form och baka i 200° i 20-25 minuter. Serveras som lunch eller som kvällsrätt med köttbullar och en bit bröd. Passar också till keso.


« Tillbaka  
Vecka 12, 2025

logga in?

användarnamn

lösenord


ny användare?
registrera dig här

glömt lösenord?
hämta det här


© Mossagården 2025, Sverige. Alla priser är inklusive moms i svenska kronor (SEK) om inget annat uppges.
Betallösning tillhandahållen av Stripe Powered by Stripe