2 purjolökar 4-6 tomater 4 kokta potatisar (400 g) 1 stor gul lök 3 msk solrosolja 0,5 tsk salt 2 ägg 1 knivsudd salt 1 knivsudd paprikapulver 4 msk crème fraiche 3 msk hackad gräslök
Skölj och strimla purjolökarna. Skålla och skala tomaterna. Ta bort stjälkfästena och skär tomaterna i 8 klyftor. Skala och skiva potatisen. Skala och hacka löken. Hetta upp oljan. Fräs lök och purjolök. Lägg i potatisen. Salta. Stek i ca 8 minuter. Tillsätt tomatklyftorna och låt allt puttra 15 minuter under lock. Vispa ihop ägg, salt, paprikapulver och crème fraiche. Rör ner grönsaksröran och låt locket vara av medan äggmassan stannar. Strö över gräslök och servera som den är t ex till schnitzel.