mossagården

Din ekologiska butik på nätet!


Ekobutiken


Om Mossagården


Om näthandeln


Natur, ekologi och kretslopp


Våra odlare


Recept


Biffar och pajer


Efterrätter


Fisk, kyckling & kött


Grytor & gratänger


Grönsaker & rotfrukter


Pasta, potatis & ris


Sallader


Små & förrätter


Soppor


Såser & tillbehör


Filmer


Recept

Gryta med vitkål, mangold och indiska kryddor

(4 port)

 

600 g vitkål, grovt strimlad
3 morötter, skalade och skivade
1 gul lök, skivad
6 stora blad mangold, grovt skurna
2 msk olja
1 vitlöksklyfta, pressad
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk malen koriander
1 tsk paprikapulver
0,5 tsk malen kanel
0,5 tsk malen kardemumma
1 krm cayennepeppar

 

Fräs vitkålen i oljan tillsammans med morötterna. Tillsätt lök och vitlök och fräs ytterligare en stund. Tillsätt vatten tillsammans med buljongtärning och alla kryddorna. Låt puttra tills morötterna är mjuka. Vänd ner mangold och låt puttra en minut till. Smaka av med salt och ev. mer kryddor. Servera med bröd.


« Tillbaka  
Vecka 12, 2025

logga in?

användarnamn

lösenord


ny användare?
registrera dig här

glömt lösenord?
hämta det här


© Mossagården 8149, Sverige. Alla priser är inklusive moms i svenska kronor (SEK) om inget annat uppges.
Betallösning tillhandahållen av Stripe Powered by Stripe