mossagården

Din ekologiska butik på nätet!


Ekobutiken


Om Mossagården


Om näthandeln


Natur, ekologi och kretslopp


Våra odlare


Recept


Biffar och pajer


Efterrätter


Fisk, kyckling & kött


Grytor & gratänger


Grönsaker & rotfrukter


Pasta, potatis & ris


Sallader


Små & förrätter


Soppor


Såser & tillbehör


Filmer


Recept

Bakad savoykål med torsk och rödbetssås

(4 port)

 

400 g savoykål
6 rödbetor
2 msk olja
1 citron
5 dl matlagningsgrädde
600 g torsk
2 msk smör
salt, peppar

 

Dela kålen i kvartar och lägg på en plåt eller ugnsfast form tillsammans med fyra rödbetor, salta och peppra. Ringla oljan och citronen över. Baka i 200° ugn i ca 20 minuter eller tills rödbetorna är mjuka. Rödbetorna skalas när de är färdigbakade. Skala de två andra rödbetorna och dela dem i cm-stora kuber. Koka dem mjuka i grädden med salt och peppar. Mixa till en sås med stavmixer eller matberedare. Bryn fisken i smör, krydda med salt och peppar. Servera.


« Tillbaka  
Vecka 12, 2025

logga in?

användarnamn

lösenord


ny användare?
registrera dig här

glömt lösenord?
hämta det här


© Mossagården 2025, Sverige. Alla priser är inklusive moms i svenska kronor (SEK) om inget annat uppges.
Betallösning tillhandahållen av Stripe Powered by Stripe