mossagården

Din ekologiska butik på nätet!


Ekobutiken


Om Mossagården


Om näthandeln


Natur, ekologi och kretslopp


Våra odlare


Recept


Biffar och pajer


Efterrätter


Fisk, kyckling & kött


Grytor & gratänger


Grönsaker & rotfrukter


Pasta, potatis & ris


Sallader


Små & förrätter


Soppor


Såser & tillbehör


Filmer


Recept

Palsternacka med saffran

(2 port)

 

1 palsternacka
1 dl rapsolja
1 tsk saffran
1 msk soja Tamari

 

Sås:
3 dl gräddfil

100 g hackad kokt skinka

0,5 tsk salt.

 

Skala palsternackan och skär den i 0,5-cm tjocka skivor. Är palsternackan stor så dela den på längden så bitarna inte blir så tjocka. Lägg skivorna i en skål tillsammans med oljan, saffran och soja Tamari. Rör om. Stek palsternacksbitarna i oljan på hög värme, de ska bli bruna men inte brännas. Salta. Blanda ihop såsen och servera med varm eller kall palsternacka.


« Tillbaka  
Vecka 12, 2025

logga in?

användarnamn

lösenord


ny användare?
registrera dig här

glömt lösenord?
hämta det här


© Mossagården 2025, Sverige. Alla priser är inklusive moms i svenska kronor (SEK) om inget annat uppges.
Betallösning tillhandahållen av Stripe Powered by Stripe