mossagården

Din ekologiska butik på nätet!


Ekobutiken


Om Mossagården


Om näthandeln


Natur, ekologi och kretslopp


Våra odlare


Recept


Biffar och pajer


Efterrätter


Fisk, kyckling & kött


Grytor & gratänger


Grönsaker & rotfrukter


Pasta, potatis & ris


Sallader


Små & förrätter


Soppor


Såser & tillbehör


Filmer


Recept

Stekt aubergine

(4 port)

 

1-2 auberginer
1 ägg
1 dl skorpmjöl
salt, vitpeppar, paprika
smör till stekning
lök, tomat

 

Skala och skär auberginer i 1/2-1 cm tjocka skivor. Innan man steker auberginen är det bra att salta skivorna först för att dra ut vätskan. Låt dra ur vattnet 1/2-1 timme.. Annars slukar de mycket olja under tillagningen. Torka sedan av aubergineskivorna och doppa dem i uppvispat ägg och vänd dem i kryddat skorpmjöl. Stek skivorna på svag värme på båda sidor tills de är mjuka. Fräs finhackad lök och fördela över aubergineskivorna. Lägg en skiva tomat överst. Aubergine serveras till stekt fisk-, kötträtter eller på grönsaksfat.


« Tillbaka  
Vecka 12, 2025

logga in?

användarnamn

lösenord


ny användare?
registrera dig här

glömt lösenord?
hämta det här


© Mossagården 2025, Sverige. Alla priser är inklusive moms i svenska kronor (SEK) om inget annat uppges.
Betallösning tillhandahållen av Stripe Powered by Stripe