mossagården

Din ekologiska butik på nätet!


Ekobutiken


Om Mossagården


Om näthandeln


Natur, ekologi och kretslopp


Våra odlare


Recept


Biffar och pajer


Efterrätter


Fisk, kyckling & kött


Grytor & gratänger


Grönsaker & rotfrukter


Pasta, potatis & ris


Sallader


Små & förrätter


Soppor


Såser & tillbehör


Filmer


Recept

Stekta auberginer med vitlök

 

2-3 auberginer (3/4 kg)
salt
ca 0,5 dl olja
2 vitlöksklyftor
1 liten knippa persilja

 

Skölj och torka av auberginerna och skala dem tunt med potatisskalare. Skala dem på längden och låt lite av skalet sitta kvar så att de blir "randiga". Skär igenom dem på längden. Skär dem i lagom stora munsbitar, strö salt över och låt stå och dra i 30 minuter. Skala av dem och klappa dem torra med en handduk. Hetta upp oljan i en stekpanna. Skala och hacka vitlöken och lägg den att fräsa tillsammans med auberginetärningarna. Stek ca 15 minuter tills auberginetärningarna är mjuka och lätt brynta. Skölj och hacka persiljan fint och blanda den med de stekta auberginerna strax före servering.

Tips: Stekta auberginer är fint som tillbehör till stekta kötträtter. Bör inte frysas.


« Tillbaka  
Vecka 12, 2025

logga in?

användarnamn

lösenord


ny användare?
registrera dig här

glömt lösenord?
hämta det här


© Mossagården 2025, Sverige. Alla priser är inklusive moms i svenska kronor (SEK) om inget annat uppges.
Betallösning tillhandahållen av Stripe Powered by Stripe