mossagården

Din ekologiska butik på nätet!


Ekobutiken


Om Mossagården


Om näthandeln


Natur, ekologi och kretslopp


Våra odlare


Recept


Biffar och pajer


Efterrätter


Fisk, kyckling & kött


Grytor & gratänger


Grönsaker & rotfrukter


Pasta, potatis & ris


Sallader


Små & förrätter


Soppor


Såser & tillbehör


Filmer


Recept

Varm vitkål med kummin

 

1 vitkålshuvud (400 g)
2 tsk salt
2 tsk kummin (hel)
1 hackad gul lök
2,5 msk vetemjöl
3 dl kaffegrädde
0,5 dl matättika (eller vitt vin)

 

Halvera vitkålshuvudet, skär loss stocken och strimla kålen. Förväll den i sjudande vatten i 5-6 minuter. Slå av vattnet och lägg tillbaka vitkålen i kastrullen. Strö över salt och kummin. Fräs den hackade löken sakta så att den blir mjuk men inte får färg. Tillsätt 2,5 msk vetemjöl till löken, rör om (detta blir en redning). Tillsätt löken till kålen och häll över ättika och kaffegrädde. Rör om tills kålen känns "al dente". Detta tar 3-5 minuter. Rätten kan serveras med ex. prinskorv eller köttbullar.


« Tillbaka  
Vecka 12, 2025

logga in?

användarnamn

lösenord


ny användare?
registrera dig här

glömt lösenord?
hämta det här


© Mossagården 2025, Sverige. Alla priser är inklusive moms i svenska kronor (SEK) om inget annat uppges.
Betallösning tillhandahållen av Stripe Powered by Stripe