mossagården

Din ekologiska butik på nätet!


Ekobutiken


Om Mossagården


Om näthandeln


Natur, ekologi och kretslopp


Våra odlare


Recept


Biffar och pajer


Efterrätter


Fisk, kyckling & kött


Grytor & gratänger


Grönsaker & rotfrukter


Pasta, potatis & ris


Sallader


Små & förrätter


Soppor


Såser & tillbehör


Filmer


Recept

Vitkål med fänkål och bulgur

 

4 dl bulgur (krossat vete)
0,5 kg vitkål
1 fänkål
1-2 grönsaksbuljongtärningar
ev lite chilipulver i buljongvattnet
1 grön paprika
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
3 tsk curry
soja, salt

 

Koka bulgur enligt anvisningar på paketet. Dela fänkålen och vitkålen i mindre bitar 2-3 cm, skär bort grova stocken. Lägg i stor kastrull. Tillsätt buljongtärning, ev chilipulver, 1 tsk salt och vatten så att det täcker. Koka i 15 minuter. Häll av och spara vattnet. Finhacka vitlöken, rödlöken och paprikan. Fräs alla grönsakerna i olja (även fänkål och vitlök). Tillsätt den kokta bulgurn och curry. Fräs ytterligare ett par minuter. Tillsätt den sparade buljongen så mycket som du vill så att det lite blir torrt. Smaka av med soja och salt. Serveras med sallad (och ev en köttbit).


« Tillbaka  
Vecka 12, 2025

logga in?

användarnamn

lösenord


ny användare?
registrera dig här

glömt lösenord?
hämta det här


© Mossagården 2025, Sverige. Alla priser är inklusive moms i svenska kronor (SEK) om inget annat uppges.
Betallösning tillhandahållen av Stripe Powered by Stripe