4 dl bulgur (krossat vete) 0,5 kg vitkål 1 fänkål 1-2 grönsaksbuljongtärningar ev lite chilipulver i buljongvattnet 1 grön paprika 1 rödlök 2 vitlöksklyftor 3 tsk curry soja, salt
Koka bulgur enligt anvisningar på paketet. Dela fänkålen och vitkålen i mindre bitar 2-3 cm, skär bort grova stocken. Lägg i stor kastrull. Tillsätt buljongtärning, ev chilipulver, 1 tsk salt och vatten så att det täcker. Koka i 15 minuter. Häll av och spara vattnet. Finhacka vitlöken, rödlöken och paprikan. Fräs alla grönsakerna i olja (även fänkål och vitlök). Tillsätt den kokta bulgurn och curry. Fräs ytterligare ett par minuter. Tillsätt den sparade buljongen så mycket som du vill så att det lite blir torrt. Smaka av med soja och salt. Serveras med sallad (och ev en köttbit).