mossagården

Din ekologiska butik på nätet!


Ekobutiken


Om Mossagården


Om näthandeln


Natur, ekologi och kretslopp


Våra odlare


Recept


Biffar och pajer


Efterrätter


Fisk, kyckling & kött


Grytor & gratänger


Grönsaker & rotfrukter


Pasta, potatis & ris


Sallader


Små & förrätter


Soppor


Såser & tillbehör


Filmer


Recept

Crèpes med svampstuvning

(15 små pannkakor)

 

2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
2-3 msk smör
ev. rivna morötter
Champinjonstuvning:
200 g svamp
1 msk riven lök
1,5-2 dl vispgrädde
salt, vitpeppar och örtkrydda
ev. curry

 

Blanda mjöl och salt. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Häll sedan i resten av mjölken. Vispa sist i äggen. Smält fettet och rör ner det i smeten. Då behövs inget extra fett vid gräddningen. För att göra det lite roligare kan man röra ner rivna morötter i smeten. Grädda crèpsen. Till stuvningen, skär svampen i tärningar och fräs tillsammans med löken (och ev curry). Späd med vispgrädden, lite i taget. Låt det koka ihop. Krydda med lite salt, vitpeppar och örtkrydda. Fördela några msk svampstuvning på varje pannkaka och rulla ihop dem.


« Tillbaka  
Vecka 12, 2025

logga in?

användarnamn

lösenord


ny användare?
registrera dig här

glömt lösenord?
hämta det här


© Mossagården 2025, Sverige. Alla priser är inklusive moms i svenska kronor (SEK) om inget annat uppges.
Betallösning tillhandahållen av Stripe Powered by Stripe