400 g getost, ex caprin 1 ägg 0,5 dl vetemjöl 0,75 dl fint ströbröd 600 g rödbetor 1-2 msk honung 2 msk smör ruccola, krasse eller annat kryddgrönt
Skär osten i åtta lika stora skivor. Knäck ägget i en djup tallrik och vispa upp det lätt. Häll vetemjöl och ströbröd i andra tallrikar. Vänd osten först i vetemjöl, därefter i ägg och sist i ströbröd. Lägg bitarna på papper i kylen. Koka rödbetorna i vatten. Känn med en sticka, när de är mjuka som potatis är de klara. Skala rödbetorna. Skär dem i kuber eller klyftor och lägg i en kastrull med honungen. Värm men låt det inte koka. Ta ut osten och stek den gyllenbrun i smöret. Lägg upp portionstallrik och garnera med ruccola, krasse eller annat grönt. Serveras som förrätt eller smårätt.