mossagården

Din ekologiska butik på nätet!


Ekobutiken


Om Mossagården


Om näthandeln


Natur, ekologi och kretslopp


Våra odlare


Recept


Biffar och pajer


Efterrätter


Fisk, kyckling & kött


Grytor & gratänger


Grönsaker & rotfrukter


Pasta, potatis & ris


Sallader


Små & förrätter


Soppor


Såser & tillbehör


Filmer


Recept

Stekt getost med rödbetor i honung

(8 port)

 

400 g getost, ex caprin
1 ägg
0,5 dl vetemjöl
0,75 dl fint ströbröd
600 g rödbetor
1-2 msk honung
2 msk smör
ruccola, krasse eller annat kryddgrönt

 

Skär osten i åtta lika stora skivor. Knäck ägget i en djup tallrik och vispa upp det lätt. Häll vetemjöl och ströbröd i andra tallrikar. Vänd osten först i vetemjöl, därefter i ägg och sist i ströbröd. Lägg bitarna på papper i kylen. Koka rödbetorna i vatten. Känn med en sticka, när de är mjuka som potatis är de klara. Skala rödbetorna. Skär dem i kuber eller klyftor och lägg i en kastrull med honungen. Värm men låt det inte koka. Ta ut osten och stek den gyllenbrun i smöret. Lägg upp portionstallrik och garnera med ruccola, krasse eller annat grönt. Serveras som förrätt eller smårätt.


« Tillbaka  
Vecka 12, 2025

logga in?

användarnamn

lösenord


ny användare?
registrera dig här

glömt lösenord?
hämta det här


© Mossagården 8823, Sverige. Alla priser är inklusive moms i svenska kronor (SEK) om inget annat uppges.
Betallösning tillhandahållen av Stripe Powered by Stripe