mossagården

Din ekologiska butik på nätet!


Ekobutiken


Om Mossagården


Om näthandeln


Natur, ekologi och kretslopp


Våra odlare


Recept


Biffar och pajer


Efterrätter


Fisk, kyckling & kött


Grytor & gratänger


Grönsaker & rotfrukter


Pasta, potatis & ris


Sallader


Små & förrätter


Soppor


Såser & tillbehör


Filmer


Recept

Frittata med fänkål

(8 port)

 

1 kg potatis, skalad
1 fänkål
1 squash
1 gul lök
olivolja, några kvistar timjan
10 ägg
5 dl gräddfil
4 dl prästost, lagrad och riven
salt, peppar

 

Koka potatisen i lättsaltat vatten i 10 minuter. Låt svalna. Skär fänkål, squash och gul lök i tunna halvmånar. Fräs grönsakerna i het panna med olivoljan i några minuter. Olja in en långpanna, skiva den skalade potatisen och täck botten med den. Lägg ut timjankvistar. Lägg de frästa grönsakerna på potatisen och platta ut dem. Vispa samman ägg, gräddfil och den rivna osten. Smaka av salt och peppar. Häll smeten över grönsakerna. Sätt in i ugnen på 200° och grädda tills äggsmeten stelnat i ca 30 minuter.


« Tillbaka  
Vecka 12, 2025

logga in?

användarnamn

lösenord


ny användare?
registrera dig här

glömt lösenord?
hämta det här


© Mossagården 2025, Sverige. Alla priser är inklusive moms i svenska kronor (SEK) om inget annat uppges.
Betallösning tillhandahållen av Stripe Powered by Stripe