mossagården

Din ekologiska butik på nätet!


Ekobutiken


Om Mossagården


Om näthandeln


Natur, ekologi och kretslopp


Våra odlare


Recept


Biffar och pajer


Efterrätter


Fisk, kyckling & kött


Grytor & gratänger


Grönsaker & rotfrukter


Pasta, potatis & ris


Sallader


Små & förrätter


Soppor


Såser & tillbehör


Filmer


Recept

Kryddig potatis- och grönsakslåda

(4 port)

 

4 stora kokta potatisar, skalade och tärnade i 3 cm kuber
1 msk olivolja
1 röd lök, hackad
2 vitlöksklyftor, krossade
1 aubergine, skuren i 3 cm kuber
1 tsk röd currypasta
400 g krossade tomater
ca 2 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
2 dl röda linser

 

Sätt ugnen på 200°. Hetta upp oljan i en stor stekpanna och låt lök och vitlök mjukna utan att ta färg. Flytta över till en stor ugnssäker form, ca 2 liter. Spara lite av lökfräset att lägga på toppen av gratängen. Lägg ner auberginekuberna i stekpannan och fräs under omrörning tills de är mjuka, ca 5 minuter. Tillsätt currypastan och fräs i 30 sekunder. Slå på de krossade tomaterna och buljongen och koka upp. Vänd ner linserna och sjud i knappt 10 minuter tills linserna är nästan mjuka. Slå på lite extra vatten om röran verkar bli för torr. Flytta över aubergineröran till den ugnssäkra formen och vänd runt med löken. Lägg potatiskuberna ovanpå grönsaksröran med resten av lökröran. Grädda i ugn tills potatisen blivit gyllenbrun och frasig, ca 20 minuter.


« Tillbaka  
Vecka 12, 2025

logga in?

användarnamn

lösenord


ny användare?
registrera dig här

glömt lösenord?
hämta det här


© Mossagården 2025, Sverige. Alla priser är inklusive moms i svenska kronor (SEK) om inget annat uppges.
Betallösning tillhandahållen av Stripe Powered by Stripe