4 stora kokta potatisar, skalade och tärnade i 3 cm kuber 1 msk olivolja 1 röd lök, hackad 2 vitlöksklyftor, krossade 1 aubergine, skuren i 3 cm kuber 1 tsk röd currypasta 400 g krossade tomater ca 2 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten) 2 dl röda linser
Sätt ugnen på 200°. Hetta upp oljan i en stor stekpanna och låt lök och vitlök mjukna utan att ta färg. Flytta över till en stor ugnssäker form, ca 2 liter. Spara lite av lökfräset att lägga på toppen av gratängen. Lägg ner auberginekuberna i stekpannan och fräs under omrörning tills de är mjuka, ca 5 minuter. Tillsätt currypastan och fräs i 30 sekunder. Slå på de krossade tomaterna och buljongen och koka upp. Vänd ner linserna och sjud i knappt 10 minuter tills linserna är nästan mjuka. Slå på lite extra vatten om röran verkar bli för torr. Flytta över aubergineröran till den ugnssäkra formen och vänd runt med löken. Lägg potatiskuberna ovanpå grönsaksröran med resten av lökröran. Grädda i ugn tills potatisen blivit gyllenbrun och frasig, ca 20 minuter.