



















|
Recept
Kryddris med grönsaksfräs
(4 port)
1,5 msk olivolja 1 bit färsk ingefära 0,5 tsk gurkmeja 0,5 tsk mald koriander 1 krm chilipeppar 0,5 tsk mald spiskummin 2 dl råris 3 dl grönsaksbuljong Grönsaksfräs: 1 purjolök 1 morot 1 palsternacka 200 g broccoli 2 vitlöksklyftor 1,5 msk olivolja 1 msk honung salt, peppar
Fräs en bit skalad, hackad ingefära i olja på svag värme. Tillsätt alla kryddor och låt dem fräsa med en stund. Tillsätt råriset och buljongen. Låt koka under lock tills riset är mjukt, ca 10 minuter. Smaka av med salt och mer kryddor om du önskar. Skölj och strimla purjolöken. Skala och skär rotsakerna i bitar. Fräs först rotsakerna i olja på svag värme, ca 5 minuter. Rör i purjolöken och broccoli. Låt fräsa tills alltsammans är mjukt. Skala och hacka vitlöken. Låt den fräsa med mot slutet. Smaka av med honung, salt och peppar.
« Tillbaka
|
|