mossagården

Din ekologiska butik på nätet!


Ekobutiken


Om Mossagården


Om näthandeln


Natur, ekologi och kretslopp


Våra odlare


Recept


Biffar och pajer


Efterrätter


Fisk, kyckling & kött


Grytor & gratänger


Grönsaker & rotfrukter


Pasta, potatis & ris


Sallader


Små & förrätter


Soppor


Såser & tillbehör


Filmer


Recept

Kryddris med grönsaksfräs

(4 port)

 

1,5 msk olivolja
1 bit färsk ingefära
0,5 tsk gurkmeja
0,5 tsk mald koriander
1 krm chilipeppar
0,5 tsk mald spiskummin
2 dl råris
3 dl grönsaksbuljong
Grönsaksfräs:
1 purjolök
1 morot
1 palsternacka
200 g broccoli
2 vitlöksklyftor
1,5 msk olivolja
1 msk honung
salt, peppar

 

Fräs en bit skalad, hackad ingefära i olja på svag värme. Tillsätt alla kryddor och låt dem fräsa med en stund. Tillsätt råriset och buljongen. Låt koka under lock tills riset är mjukt, ca 10 minuter. Smaka av med salt och mer kryddor om du önskar. Skölj och strimla purjolöken. Skala och skär rotsakerna i bitar. Fräs först rotsakerna i olja på svag värme, ca 5 minuter. Rör i purjolöken och broccoli. Låt fräsa tills alltsammans är mjukt. Skala och hacka vitlöken. Låt den fräsa med mot slutet. Smaka av med honung, salt och peppar.


« Tillbaka  
Vecka 12, 2025

logga in?

användarnamn

lösenord


ny användare?
registrera dig här

glömt lösenord?
hämta det här


© Mossagården 2025, Sverige. Alla priser är inklusive moms i svenska kronor (SEK) om inget annat uppges.
Betallösning tillhandahållen av Stripe Powered by Stripe