mossagården

Din ekologiska butik på nätet!


Ekobutiken


Om Mossagården


Om näthandeln


Natur, ekologi och kretslopp


Våra odlare


Recept


Biffar och pajer


Efterrätter


Fisk, kyckling & kött


Grytor & gratänger


Grönsaker & rotfrukter


Pasta, potatis & ris


Sallader


Små & förrätter


Soppor


Såser & tillbehör


Filmer


Recept

Risotto med räkor

(4 port)

 

500 g djupfrysta, tinade räkor med skal eller färska oskalade
3 dl italienskt avioriris
1 finhackad gul lök
(1-2 finhackade vitlöksklyftor)
2-3 msk rapsolja
1 liter vatten + 1 hönsbuljongtärning
0,5-1 tsk salt
1 dl mellangrädde
ca 1 msk riven ingefära
0,5 dl nyriven parmesanost
1 liten morot, skuren i tunna stavar
en kvarts strimlad purjolök

 

Skala räkorna och placera dem kallt så länge. Fräs riset med lök (och vitlök) i oljan. Koka upp vatten och buljongtärning. Rör i 0,5 tsk salt i risblandningen. Tillsätt ett par deciliter av buljongen och låt den koka in i riset under omrörning då och då. Tillsätt sedan växelvis resten av buljongen och grädde, lite i taget och koka in tills risotton är lagom krämig. Smaka av med ingefära, parmesanost och kanske lite mer salt. Rör i morotsstavar och purjolök. Blanda sist i räkorna.


« Tillbaka  
Vecka 12, 2025

logga in?

användarnamn

lösenord


ny användare?
registrera dig här

glömt lösenord?
hämta det här


© Mossagården 9027, Sverige. Alla priser är inklusive moms i svenska kronor (SEK) om inget annat uppges.
Betallösning tillhandahållen av Stripe Powered by Stripe