mossagården

Din ekologiska butik på nätet!


Ekobutiken


Om Mossagården


Om näthandeln


Natur, ekologi och kretslopp


Våra odlare


Recept


Biffar och pajer


Efterrätter


Fisk, kyckling & kött


Grytor & gratänger


Grönsaker & rotfrukter


Pasta, potatis & ris


Sallader


Små & förrätter


Soppor


Såser & tillbehör


Filmer


Recept

Blomkålspasta med pinjenötter och russin

(4 port)

 

1 blomkålshuvud, skuret i små buketter som kokas lätt och kyls
300 g tagliatelli eller annan pasta kokt al dente i lättsaltat vatten
3 msk olivolja
2 vitlöksklyftor skurna i tunna skivor
50 g pinjenötter eller solroskärnor
50-100 russin
strimlat citronskal
hyvlad parmesanost

 

Hetta upp en wok, häll i olivolja och låt blomkålen fräsa några minuter tills den blir gyllenbrun. Sänk värmen och tillsätt vitlöken och nötterna. Tillsätt avrunna pastan, russinen, citronskalet. Klipp lite grönt över, exv grönkål. Blanda pastan väl. Krydda med salt, peppar och parmesanosten. Gott med rödbetsplättar och kall yoghurtsås.


« Tillbaka  
Vecka 12, 2025

logga in?

användarnamn

lösenord


ny användare?
registrera dig här

glömt lösenord?
hämta det här


© Mossagården 2025, Sverige. Alla priser är inklusive moms i svenska kronor (SEK) om inget annat uppges.
Betallösning tillhandahållen av Stripe Powered by Stripe