mossagården

Din ekologiska butik på nätet!


Ekobutiken


Om Mossagården


Om näthandeln


Natur, ekologi och kretslopp


Våra odlare


Recept


Biffar och pajer


Efterrätter


Fisk, kyckling & kött


Grytor & gratänger


Grönsaker & rotfrukter


Pasta, potatis & ris


Sallader


Små & förrätter


Soppor


Såser & tillbehör


Filmer


Recept

Pasta med rostade grönsaker

(4 port)

 

400 g zucchini
1 röd paprika
3 medelstora potatisar
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1,5 tsk salt, svartpeppar
4 port pasta, t ex snäckor eller penne
1 burk crème fraiche
ca 2 msk grovkornig senap
1 dl riven ost, gärna hälften parmesan

 

Sätt ugnen på 255°. Skär zucchini i skivor eller strimlor. Dela, kärna ur och borsta paprikan. Borsta potatisen och skär den i bitar. Finhacka vitlöken. Bred ut allt det skurna på en plåt, strö över vitlöken och droppa över olja. Salta och peppra och vänd runt så att alla grönsaker blir inoljade. Sätt in i mitten av ugnen och låt stå till grönsakerna börjar få färg och är mjuka, ca 30 minuter. Koka pastan under tiden. Rör ut senapen i crème fraichen. Blanda crème fraiche, pasta och ost med grönsakerna, antingen i pastagrytan eller på plåten. Servera i värmda djupa tallrikar. 


« Tillbaka  
Vecka 20, 2024

logga in?

användarnamn

lösenord


ny användare?
registrera dig här

glömt lösenord?
hämta det här


© Mossagården 2024, Sverige. Alla priser är inklusive moms i svenska kronor (SEK) om inget annat uppges.
Betallösning tillhandahållen av Stripe Powered by Stripe