



















|
Recept
Pasta med rostade grönsaker
(4 port)
400 g zucchini 1 röd paprika 3 medelstora potatisar 2 vitlöksklyftor 3 msk olivolja 1,5 tsk salt, svartpeppar 4 port pasta, t ex snäckor eller penne 1 burk crème fraiche ca 2 msk grovkornig senap 1 dl riven ost, gärna hälften parmesan
Sätt ugnen på 255°. Skär zucchini i skivor eller strimlor. Dela, kärna ur och borsta paprikan. Borsta potatisen och skär den i bitar. Finhacka vitlöken. Bred ut allt det skurna på en plåt, strö över vitlöken och droppa över olja. Salta och peppra och vänd runt så att alla grönsaker blir inoljade. Sätt in i mitten av ugnen och låt stå till grönsakerna börjar få färg och är mjuka, ca 30 minuter. Koka pastan under tiden. Rör ut senapen i crème fraichen. Blanda crème fraiche, pasta och ost med grönsakerna, antingen i pastagrytan eller på plåten. Servera i värmda djupa tallrikar.
« Tillbaka
|
|