mossagården

Din ekologiska butik på nätet!


Ekobutiken


Om Mossagården


Om näthandeln


Natur, ekologi och kretslopp


Våra odlare


Recept


Biffar och pajer


Efterrätter


Fisk, kyckling & kött


Grytor & gratänger


Grönsaker & rotfrukter


Pasta, potatis & ris


Sallader


Små & förrätter


Soppor


Såser & tillbehör


Filmer


Recept

Fetaostsallad med rödbetor och oliver

(8 port)

 

4 rödbetor
4 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 salladshuvud
450 g fetaost
2 rödlökar
1 kruka basilika
1-2 dl svarta oliver
Dressing:
2 msk rödvinsvinäger
8 msk god olivolja
2 tsk dijonsenap
örtsalt

 

Koka rödbetorna knappt mjuka i vatten med buljongtärning i 15-20 minuter. Dra sedan av skalet under rinnande kallt vatten. Skär rödbetorna i skivor. Riv salladen i mindre bitar. Lägg upp på fat. Bryt fetaosten i bitar och fördela på fatet tillsammans med rödbetsskivor. Skiva löken tunt. Lägg lökskivor, basilika och oliver på salladen. Vispa ingredienserna till dressingen kraftigt. Häll dressingen över salladen. Servera med ett gott bröd.

 

Tips: Ugnsbakade rödbetor är dessutom jättegoda med bara smör och rödbetsblasten är god att använda i alla soppor.


« Tillbaka  
Vecka 12, 2025

logga in?

användarnamn

lösenord


ny användare?
registrera dig här

glömt lösenord?
hämta det här


© Mossagården 9548, Sverige. Alla priser är inklusive moms i svenska kronor (SEK) om inget annat uppges.
Betallösning tillhandahållen av Stripe Powered by Stripe