4 rödbetor 4 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning 1 salladshuvud 450 g fetaost 2 rödlökar 1 kruka basilika 1-2 dl svarta oliver Dressing: 2 msk rödvinsvinäger 8 msk god olivolja 2 tsk dijonsenap örtsalt
Koka rödbetorna knappt mjuka i vatten med buljongtärning i 15-20 minuter. Dra sedan av skalet under rinnande kallt vatten. Skär rödbetorna i skivor. Riv salladen i mindre bitar. Lägg upp på fat. Bryt fetaosten i bitar och fördela på fatet tillsammans med rödbetsskivor. Skiva löken tunt. Lägg lökskivor, basilika och oliver på salladen. Vispa ingredienserna till dressingen kraftigt. Häll dressingen över salladen. Servera med ett gott bröd.
Tips: Ugnsbakade rödbetor är dessutom jättegoda med bara smör och rödbetsblasten är god att använda i alla soppor.