mossagården

Din ekologiska butik på nätet!


Ekobutiken


Om Mossagården


Om näthandeln


Natur, ekologi och kretslopp


Våra odlare


Recept


Biffar och pajer


Efterrätter


Fisk, kyckling & kött


Grytor & gratänger


Grönsaker & rotfrukter


Pasta, potatis & ris


Sallader


Små & förrätter


Soppor


Såser & tillbehör


Filmer


Recept

Linssallad

(4 port)

 

3 dl linjer, röda eller gröna
250 g broccolibuketter
1 liten rödlök
2 blekselleristjälkar
4 tomater
1 dl svarta oliver
Tomatdressing:
2 vitlöksklyftor
1 msk vinäger
2 msk mild tacosås
1 msk tamari eller annan soja
1 msk tomatpuré
oregano, paprikapulver
4 msk olja

 

Lägg linserna i en gryta. Häll på rikligt med lättsaltat vatten. Lägg på ett lock och koka tills de är mjuka, ca 30 min. Låt dem rinna av. Pressa vitlöken och blanda med de övriga ingredienserna till dressingen och smaka av. Häll den över linserna och låt dem svalna. Dela broccolin i buketter och lägg dem i kokande vatten 1 min. Skala och finhacka löken. Strimla bleksellerin. Klyfta tomaterna. Blanda ner dem i salladen tillsammans med oliverna. 


« Tillbaka  
Vecka 12, 2025

logga in?

användarnamn

lösenord


ny användare?
registrera dig här

glömt lösenord?
hämta det här


© Mossagården 2025, Sverige. Alla priser är inklusive moms i svenska kronor (SEK) om inget annat uppges.
Betallösning tillhandahållen av Stripe Powered by Stripe