



















|
Recept
Ottsjökockens handstampade rödkål
1 röd- eller vitkålshuvud, ca 1 kg 1/2 dl äppecidervinäger 1/2 dl vatten 1/2 dl hackad persilja eller purjolök 1/2 msk örtsalt eller annat vegetariskt salt 1/2 dl olja Oregano, timjan eller annan god krydda
Blanda först ihop vinäger, vatten, persilja/purjolök, örtsalt och en av smaksättarna till en dressing. Låt blandningen stå minst 10 minuter så att smaken får utvecklas. Blanda därefter i oljan. Kålen skärs i strimlor. Lägg den i en bunke och häll över ca 2 dl av dressingen. Slå kålen med knuten näve mot botten av bunken. Genom att på detta sätt "stampa" kålen blir den mjuk och saftig. Lägg över en lätt tyngd, t ex tallrik, och ställ bunken kallt ett par timmar innan den serveras.
För alla er som aldrig sett eller hört Ottsjökocken, och för oss andra som gärna gör det om och om igen, arrangerar han underhållning för både mage och huvud hemma i sitt ombyggda stall på gården Killeröd utanför Ystad. Här finns ett stort och öppet kök - inga stängda dörrar in till kocken här inte! Ottsjökocken, Lönnkrogen, Killeröds Gård, 13 km utanför Ystad. Lönnkrogen är öppen onsdag - söndag. Ring för vägbeskrivning 0411-71520, fax 0411-71521, mobil 010-2503693
« Tillbaka
|
|