mossagården

Din ekologiska butik på nätet!


Ekobutiken


Om Mossagården


Om näthandeln


Natur, ekologi och kretslopp


Våra odlare


Recept


Biffar och pajer


Efterrätter


Fisk, kyckling & kött


Grytor & gratänger


Grönsaker & rotfrukter


Pasta, potatis & ris


Sallader


Små & förrätter


Soppor


Såser & tillbehör


Filmer


Recept

Ottsjökockens handstampade rödkål

 

1 röd- eller vitkålshuvud, ca 1 kg
1/2 dl äppecidervinäger
1/2 dl vatten
1/2 dl hackad persilja eller purjolök
1/2 msk örtsalt eller annat vegetariskt salt
1/2 dl olja
Oregano, timjan eller annan god krydda

 

Blanda först ihop vinäger, vatten, persilja/purjolök, örtsalt och en av smaksättarna till en dressing. Låt blandningen stå minst 10 minuter så att smaken får utvecklas. Blanda därefter i oljan. Kålen skärs i strimlor. Lägg den i en bunke och häll över ca 2 dl av dressingen. Slå kålen med knuten näve mot botten av bunken. Genom att på detta sätt "stampa" kålen blir den mjuk och saftig. Lägg över en lätt tyngd, t ex tallrik, och ställ bunken kallt ett par timmar innan den serveras.

 

För alla er som aldrig sett eller hört Ottsjökocken, och för oss andra som gärna gör det om och om igen, arrangerar han underhållning för både mage och huvud hemma i sitt ombyggda stall på gården Killeröd utanför Ystad. Här finns ett stort och öppet kök - inga stängda dörrar in till kocken här inte! Ottsjökocken, Lönnkrogen, Killeröds Gård, 13 km utanför Ystad. Lönnkrogen är öppen onsdag - söndag. Ring för vägbeskrivning 0411-71520, fax 0411-71521, mobil 010-2503693


« Tillbaka  
Vecka 12, 2025

logga in?

användarnamn

lösenord


ny användare?
registrera dig här

glömt lösenord?
hämta det här


© Mossagården 9862, Sverige. Alla priser är inklusive moms i svenska kronor (SEK) om inget annat uppges.
Betallösning tillhandahållen av Stripe Powered by Stripe