mossagården

Din ekologiska butik på nätet!


Ekobutiken


Om Mossagården


Om näthandeln


Natur, ekologi och kretslopp


Våra odlare


Recept


Biffar och pajer


Efterrätter


Fisk, kyckling & kött


Grytor & gratänger


Grönsaker & rotfrukter


Pasta, potatis & ris


Sallader


Små & förrätter


Soppor


Såser & tillbehör


Filmer


Recept

Waldorfsallad

(8 port)

 

300 g rotselleri
4 st röda söta äpplen
lime
2 dl valnötter
1 röd lök
2 salladshuvuden


Sås:
2 dl ädelvisp
1 msk dijonsenap
salt och nymalen svartpeppar

(alternativt: 2 dl majonäs, 4 msk vinäger och 1 tsk socker)

 

Skala rotsellerin och skär i smala stavar. Koka stavarna i lättsaltat vatten så de mjuknar något men behåller tuggmotståndet. Finstrimla äpplet i stavar, behåll gärna det vackra röda skalet. Kläm lite limesaft över strimlorna direkt så att de inte förlorar färgen. Grovhacka valnötterna. Skär löken i tunna ringar. Lägg upp salladsbladen i botten av en serveringsskål och blanda äpple, selleri, lök och nötter ovanpå. Vispa ädelvispen och smaksätt med senap, salt och peppar, alternativt blanda ihop majonäsdressingen. Klicka såsen över salladen och blanda ihop. Låt stå i minst 20 minuter och dra innan den serveras.


« Tillbaka  
Vecka 12, 2025

logga in?

användarnamn

lösenord


ny användare?
registrera dig här

glömt lösenord?
hämta det här


© Mossagården 2025, Sverige. Alla priser är inklusive moms i svenska kronor (SEK) om inget annat uppges.
Betallösning tillhandahållen av Stripe Powered by Stripe